Ematrica vásárlás

Gépjármű blog

400 forintos benzinár mellett egyre kevesebb autózunk

A 95-ös benzin ára a héten bizonyos kutaknál elérheti a rekordnak számító 400 Ft-os literenkénti árat, miután a kőolaj világpiaci ára emelkedett és a forint gyengébben szerepelt a dollárral szemben. Az üzemanyag eladás az 1 évvel ezelőtti eladásokhoz képest 6%-al esett vissza, amennyiben tartósan a lélektani 400 forintos árszint felett ragadna a 95-ös benzin literenkénti ára, akkor borítékolhatóan még kevesebben szállnának autóba, illetve kevesebbet autóznának.

Újautó piac : negatív rekord 2010-ben

Negatív rekordot döntött 2010-ben az új autó értékesítés, mivel csupán 43 ezer darab gépjárművet helyeztek forgalomba. Ez két év alatt 73%-os visszaesés, de a rekord években még több mint 200.000 új autót helyeztek forgalomba. A visszaesés oka főképp a gazdasági válság, a megnehezített deviza hitel felvétele, illetve az állami beszerzések elmaradása okozza.

Gépjármű átírás költségei, határideje

Gépjármű átírás költségei

  • Forgalmi engedély és a törzskönyv kiállítása darabonként 6.000 forint illetékbe kerül, ideiglenes forgalmi engedély 2.500 forintba illeték összegért kaphatjuk meg.
  • Gépjármű átírás költségei még a vagyonszerzési illeték megfizetése, amely 1890cm3 alatt személygépkocsiknál 18 Ft/cm3, 1890cm3 felett 24 Ft/cm3 költséget jelent.

Gépjármű átírás határideje

A gépjármű átírásának határideje BM rendelet alapján 15 nap, ezt túllépve az illetékhivatal 100.000 forintos bírsággal sújthatja az autóst. A gépjármű átírásának határidejét az okmányiroda rendszere automatikusan jelenti le az illetékhivatal felé, amely a túllépés okát megvizsgálva rendelkezik a bírság mértékéről.

Éld át a Budapest-Bamako rally kalandjait a ritacs.hu csapat autójával

Riolittufa Akciócsoport - www.ritacs.hu

A Riolittufa Akciócsoport kalandjai tűzön-vízen át Bamakó-ba és vissza

Budapest-Bamako rally, ki ne hallott volna már erről az egyedüláll kalandról, ahol amatőr autóversenyzők és profi kalandorok vesznek részt immár 6. éve, hogy bejárják az afrikai kontinenst, egyedülálló életreszóló élményeket gyűjtsenek, miközben az Afrikai-Magyar Egyesület általi támogatást is segítsék.

Autóeladás 2011-ben : talán többet adnak már el

Magyarországon 2010-ben csupán 43.000 új autót értékesítettek, amely 27%-al kevesebb mint 2009-ben, illetve csupán 20%-a a legjobb éveknek. A legnagyobb visszaesést a Suzuki szenvedte el, azonban a legtöbb autót a Opel, a Volkswagen és a Ford értékesítette. A visszaesés azért is szembetűnő, mert az eladott új autók legnagyobb részét cégek vásárolták meg, magánszemélyek részére az új autó értékesítés elenyésző volt.

Szabályozzák a márkakereskedők autó hitelezési gyakorlatát

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet (PSZÁF) tovább szabályozza az autó hitel folyosítását, most a kereskedők számára írt elő követeleményeket a hitelintézetek kapcsolatában. 2010. október 1-tól a gépjármű kereskedők csak 1 bank autó hitel terméket ajánlhatják az ügyfelek részére függő ügynökként. Több bank hitelét csak azon kereskedések nyújthatják az ügyfelek felé, amelyek független többes ügynökké válnak és teljesítik az ezzel kapcsolatos szabályokat is.

Random Capital

Random Capital - Az online tőzsdei kereskedés előnyei
 
Az egyre alacsonyabb banki kamatok és a hosszú távú megtakarítás szükségessége miatt a tőzsdei kereskedelem egyre népszerűbb befektetési forma hazánkban is. Manapság azonban már nem a brókereké a főszerep a tőzsde világában, jelentőségük egyre inkább háttérbe szorult az online kereskedési felületek elterjedésével. Jelentős mértékű jutalékot spórolhatunk meg, ha önmagunk kezébe vesszük befektetéseinket és saját magunknak kötjük meg üzleteinket, ugyanis az online jutalékokat akár az offline díjak tizedéért találhatunk a piacon.

Köddé vált százmilliók

"Többszázmillió forintról nem tud számot adni az egyik legnagyobb hazai autókölcsönző, a Regina Kft. bérautóflottájának egy részét finanszírozó BAWAG Leasing&Fleet Kft. - tudta meg lapunk. Érdemes végignézniük a deviza hitellel rendelkező hazai vállalkozásoknak, hogy a tartós bérleti konstrukciók esetén a szerződésben rögzített napokon érvényes árfolyammal számlázzák-e a havidíjakat a finanszírozók." - adta hírül a vg.hu 2010.07.15-én

Gépjármű adásvételi szerződés

Gépjármű adás-vételi szerződés tartalmi követelménye 2010. július 1-től megváltozik!

2010 július 1-től az autó adás-vételi szerződés csak teljes, bizonyító erejű magánokirat lehet, ugyanis a tulajdonjog-változást a közúti közlekedés nyilvántartásba csak ilyen irattal vezetik át. Ennek megfelelően mostantól a gépjármű adásvételi szerződésnek meghatározott adatokat mindenképpen tartalmaznia kell.

A szerződés kötelező adattartalmi elemeinek hiányában nem lehet:

  • átvezetni a tulajdonjogot
  • kiadni az új törzskönyvet
  • kiadni az új forgalmi engedélyt

A hiányzó, vagy hiányos magánokirat esetében az okmányirodának el kell utasítani a tulajdonjog átvezetés iránti kérelmet, felszólítja az ügyfelet a hiányzió okirat pótlására és felhívja az ügyfél figyelmét a késedelmes ügyintézés következményeire.

Autóhitel kiváltás menete

Autóhitel kiváltás menete, autóhitel váltás

Jelenlegi gazdasági környezetben sokan gondolkoznak, hogy korábban felvett autóhitel szerződésüket kedvezőbbre, alacsonyabb havi törlesztésre cseréljék le. Ehez nyújthat segítséget az autóhitel kiváltás konstrukciója, de nem minden esetben.