Ematrica vásárlás

UNION Biztosító

UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

A biztosító története

Az UNION Biztosító az 1824-ben alapított Vienna Insurance Group, Közép-Kelet Európa legnagyobb biztosító vállalatának leányvállalata.

A cégcsoportot mi sem jellemzi jobban, minthogy az alábbi országokban végez biztosítási szolgáltatásokat: Albánia, Bulgária, Csehország, Észtország, Fehéroroszország, Grúzia, Horvátország, Lettország, Lengyelország, Liechtenstein, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Németország, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Törökország és Ukrajna. Az osztrák piacon a Vienna Insurance Group (VIG) a Wiener Städtische Versicherung, a Donau Versicherung és a Sparkassen Versicherung vállalatokkal képviseli magát, Magyarországon pedig az UNION Biztosító és az Erste Biztosító is képviseli az osztrák céget hazánkban, miután nemrégiben az Erste Bank biztosítási üzletágát felvásárolta az osztrák vállalat.

Az UNION kompozit biztosító társaság, ami azt jelenti, hogy termékpalettáján megtalálható mind az élet, mind a nem életbiztosítási termékek. Természetesen az UNION nem vetekedhet a piacvezető nagy társaságok ügyfélállományával, mégis igen tőkeerős és stabil pontja a magyar biztosítási piacnak 1990-es alapítása óta. Elég ha csak arra gondolunk, hogy a társaság a harmadik legtőkeerősebb biztosító a hazai piacon.

A 2009-es év első 3 negyedévében árbevétele tekintélyes 23,8 Mrd Ft volt, és ezzel a teljesítménnyel 16,7%-os fejlődést tudhat magáénak 2008-hoz képest. Bevételeit tekintve elmondható, hogy nagyságrendileg 66% a nem életbiztosítási termékekből, míg a fennmaradó 33% életbiztosítási termékekből ered. Az igen innovatív társaság az elmúlt 20 év tapasztalatai alapján állította össze kínálatát, így nem csoda, hogy termékei között megtaláljuk a befektetési egységekhez kötött (unit linked) életbiztosításokat , a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást, a casco biztosítást , utas, vagyon, felelősség és baleset biztosítási termékeket is, így nyújtva teljes körű szolgáltatás a társaság ügyfelei részére.

A társaság hasonlóan a legtöbb hazai konkurenséhez, nem csak saját fiókhálózatán keresztül szolgálja ki ügyfeleit, hanem a jól bevált call centeres és internetes ügyintézésen kívül több független biztosítási alkusz céggel is képviselteti magát a piacon, így könnyítve meg elérését mind a mostani, mind jövendőbeli ügyfelei részére.

Contact

  • Cím: 1134 Budapest, Váci út 33.
  • Telefon: (06-1) 486-4343
  • Fax: (06-1) 486-4390
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.