Ematrica vásárlás

CIG Pannónia Biztosító

CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.

A biztosító története

A Társaságot ismert és elismert magyar közéleti személyiségek és hazai biztosítási szakemberek alapították CIG Közép-európai Biztosító Zrt. néven 2007. október 26-án. A tulajdonosokat képviselő felügyelőbizottság elnöke Járai Zsigmond, volt pénzügyminiszter és jegybankelnök, míg az igazgatóság elnöke Horváth Béla, több hazai piacvezető biztosítótársaság korábbi vezetője lett. A vezérigazgatói tisztséget 2012. április 18-ától dr. Csurgó Ottó tölti be, aki egyben a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. vezérigazgatója is.

A CIG Pannónia történelmi elődje az 1857-ben létrehozott Első Magyar Általános Biztosító Társaság, melynek alapítója Lévay Henrik volt. Akkor is és most is hiányzott a biztosítási piacról az elismert és hiteles hazai személyiségek által támogatott, az ő magántőkéjükön alapuló, magyar vezetők által irányított, hazai piacra koncentráló biztosító társaság. Akkor is most is szükséges volt a gazdaság helyzetét, a biztosítási piac lehetőségeit kiválóan ismerő, egy egész biztosító felépítéséhez szükséges szervezési szakértelemmel rendelkező, már bizonyított és elismert szakemberre, aki meg tud győzni tekintélyes támogatókat az alapítás ügyének. Ezt a szerepet tölti be jelenünkben A CIG Pannónia megálmodója, alapítója és első elnöke Horváth Béla, létrehozva a 21. század magyar biztosítótársaságát, amely a történelmi előd nyomdokaiban kíván haladni.

Céginformációk

A CIG Pannónia Életbiztosító megalakulásától kezdve évről évre kiemelkedő üzleti eredményeket tudott felmutatni, és több szegmensben piacvezetővé vált.

A 2008. május végi indulást követően a csonka üzleti évet a tervezett 800 milliós díjbevételt ötszörösen túlszárnyalva közel 4 milliárd forinttal zárta. A 3. negyedévben piacvezető lett az újonnan értékesített rendszeres díjfizetésű, befektetéshez kötött életbiztosítások éves átlagdíját tekintve, a 4. negyedévben pedig ugyanezen biztosítások új szerzésében is.

2009-ben piacvezető lett az újonnan értékesített rendszeres díjfizetésű befektetéshez kötött életbiztosítások teljes állománydíja és átlagos éves díja tekintetében. Az összességében 12 milliárd forintos díjbevétel közel 3 százalékos részesedést eredményezett a hazai életbiztosítási piacon.

2010-ben, az előző évit megduplázva, 25,8 milliárd forint díjbevételt ért el, részesedése a hazai életbiztosítási piac egészében ezzel 5,8 százalékra rúgott. A bruttó díjbevétel növekedését döntően a befektetéshez kötött életbiztosítások új értékesítésének nagymértékű növekedése, és a már meglévő életbiztosítási portfolióból érkező megújítási díjak eredményezték. Az értékesített több mint 17 000 unit-linked biztosítás állománydíja 10,2 milliárd forint, a szerződések átlagos éves díja 590 000 forint volt 2010-ben. Az újonnan értékesített befektetéshez kötött életbiztosítások szegmensében 20 százalékos részesedéssel megerősítette piacvezető pozícióját.

2011-ben a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 9,2 milliárd forint éves rendszeres állománydíjú életbiztosítási szerződést értékesített. Továbbra is a befektetéshez kötött (unit-linked) életbiztosítások adták a Társaság fő profilját, amelynek új értékesítésből származó állománydíja ugyanebben az időszakban 9,0 milliárd forint volt, ezzel jelentősen hozzájárulva a teljes új értékesítéshez. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-nek 7,15 százalékos piaci részesedést hozott a korrigált díjbevételek terén és 6,38 százalékos részesedést a teljes hazai élet ági díjbevételek között. Így a Társaság a korrigált díjbevétel szerint az ötödik legnagyobb biztosítóvá lépett elő a 2010 év végén elfoglalt hatodik helyéről, melyet akkor 5,63 százalékos korrigált díjbevétel szerinti piaci részesedés mellett ért el.

Ez az év az új piacok meghódítása és stratégiai partnerségek továbbépítése terén is fontos időszak volt a CIG Pannónia számára. A Társaság leányvállalata a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) 2011 októberében lépett be nagy sikerrel vagyon-, felelősség,- gépjármű- és balesetbiztosítási termékeivel a célpiacát képező vállalati-intézményi piaci szegmensbe.

A Villamosenergia-ipari Társaságok Nyugdíjpénztára (VIT Nyugdíjpénztár) csatlakozott a CIG csoporthoz és felvette a Pannónia Nyugdíjpénztár nevet.  A két Társaság megalapította a Pannónia Befektetési Szolgáltatót, amely versenyképes befektetési hozamokat kíván nyújtani mind jelenlegi, mind a jövőben csatlakozó biztosítói, illetve nyugdíjpénztári ügyfelek számára.

Contact

  • Cím: 1033 Budapest, Flórián tér 1. „D” épület
  • Levélcím: 1518 Budapest, Pf. 589.
  • Telefon: (06-1) 5-100-100
  • Fax: (06-1) 209-9007
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.