Ematrica vásárlás

K&H Biztosító

K&H Biztosító Zrt.

A biztosító története

A Kereskedelmi és Hitelbank 1987. január 1-jén kezdte meg működését, alapítója a Magyar Állam illetve az örökölt ügyfélkörből kikerült cégek voltak. A magyarországi bankkonszolidáció során tőkeemelést kapott bank 1996-ban magába olvasztotta az IBUSZ Bankot mely egyesüléssel létrejött a második legnagyobb fiókhálózattal rendelkező univerzális nagybank hazánkban.

Hamarosan szakmai befektetők szereztek többségi tulajdont a pénzintézetben és a Belga tulajdonos 2001-ben beolvasztotta a magyarországi ABN-AMRO Bankot a K&H Bankba. A Belga tulajdonosnak Magyarországon ekkor már működött egy biztosító társasága, név szerint az Argosz. A biztosító integrálása kézenfekvő volt, amit a belga tulajdonos meg is tett.

A K&H Biztosító Zrt 2006. június 30-án alakult meg  K&H Általános Biztosító és a K&H Életbiztosító egyesüléséből.  A K&H Általános Biztosító gyakorlatilag egyenesági leszármazottja az Argosz Biztosítónak, amit a Belga ABB biztosító Társaság alapított 1992-ben. 1998-ban jelentős változás történt a Belga anyavállalatnál, hiszen a biztosító összeolvadt több jeles belga pénzintézettel, így alakítván meg az európai piac egyik komoly szereplőjét, a KBC csoportot.

A KBC 2000-ben jelent meg hazánkban, amikor is szakmai befektetőként többségi tulajdonrészt szerzett a Kereskedelmi és Hitelbank RT.-ben. 2005. június 1-jén a vállalatcsoport optimalizálta hazai érdekeltségeit, így az Argosz Biztosítóból megalakult a K&H Általános Biztosító, így ötvözve a banki és biztosítási szolgáltatások kölcsönös előnyeit. 2006-ban pedig az addig 50-50%-ban a K&h Bank és a KBC tulajdonában lévő K&H Életbiztosító banki tulajdonrészét megvásárolja a belga KBC majd egyesíti június 30-án a két társaságot, így jön létre a mai napig ismert társaság melynek neve K&H Biztosító Zrt. A társaság komoly előnyöket élvez a banki háttérrel, hiszen mind az országos fiókhálózat előnyeit, mind az ügyfelek komplex igényeinek kielégítését magas fokon ellátni képes banki-biztosítási termékkínálatot magába foglaló szolgáltatásokat képes nyújtani. Nem mellékesen a K&H az ország második legnagyobb bankja, így ezen összefonódás mindenképpen sok előnyt rejt magában.

A Társaság 4,45%-os piaci részesedést tudhat magáénak, 36,7 Mrd Ft-os árbevétel mellett. A kompozit biztosítóként működő társaság szerződési állománya 43,5%-ban a nem élet, míg a fennmaradó 56,5%-ban az életbiztosítási ágazatban található. A társaság folyamatos fejlődést mutat 2006-os indulása óta.

K&H Biztosító a gépjámű biztosítások területén is egyre akívabb, a reklábókból ismert szlogennel "döntsön okosan" próbál minnél nagyobb piaci részesedést megszerezni a kötelező biztosítás és casco biztosítás területén.

Termékinformációk

Kedvezmények:

  • K&H A0 kedvezmény
  • K&H Báziskedvezmény
  • K&H Véradó kedvezmény
  • K&H Díjfizetési kedvezmény

Tájékoztató

K&H Biztosító Kötelező biztosítás (kgfb)

a K&H Biztosítónál 2010. január 1-jei kockázatviselési kezdettel megkötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésekről

Az új biztosítási szerződések vonatkozásában a K&H Biztosító a szerződés aláírásakor a biztosítási díj esedékességét tekintve díjhalasztásban állapodik meg a Szerződővel, vagyis a biztosítási szerződés létrejöttének - a Biztosító kockázatviselésének - nem feltétele az első díj megfizetése.

Standard módon a K&H Biztosító az újonnan szerződő Ügyfeleknek 2010. február 28-ig biztosít díjfizetés nélküli fedezetet. A fedezet igazolására a biztosításközvetítő által kiállított „Nemzetközi gépjármű-biztosítási kártya” ( Zöld kártya ) szolgál.

Az első díj esedékességét a beérkezett ajánlat feldolgozását követően kiküldött díjesedékességi értesítő tartalmazza, és ettől az időponttól kezdődik a jogszabályban is rögzített 30 napos respiro időszak, amely alatt a Biztosító díjfizetés hiányában is viseli a kockázatot.

A 2010. január 1-jei kockázatviselés kezdetű új szerződések feldolgozását Társaságunk nagyrészt már elvégezte, tehát legtöbb új Ügyfelünk már megkapta, vagy a napokban kézhez veheti a díjfizetéshez szükséges készpénzátutalási megbízást.

A már korábbi biztosítási időszakra megkötött, és a 2010. évre is hatályban tartott biztosítási szerződések esetében a 2010. január 1-jén esedékes díjrészt tartalmazó díjesedékességi értesítőket a K&H Biztosító már 2009. december hónap folyamán postázta Ügyfelei részére.

Üdvözlettel :

K&H Biztosító Zrt.

Kapcsolódó cégek és szolgáltatások

A K&H Biztosító központi elérhetősége:
1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.
postacím: Budapest 1851
K&H TeleBiztosító: (06 1/20/30/70) 335 3355
 
- vagyonbiztosítási üzletág:
telefon: (06 1/20/30/70) 335 3355
fax: (06 1) 461 52 76
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

- életbiztosítási üzletág:
telefon: (06 1/20/30/70) 335 3355
fax: (06 1) 267 6666
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Contact

  • Cím: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.
  • Levélcím: Budapest 1851
  • Telefon: (06 1) 468-8228
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.