Ematrica vásárlás

ASTRA Biztosító

A biztosító története

2010. október 28-án, a romániai biztosító társaságok piacvezetője – az ASTRA Asigurări – megnyitja magyarországi fiókját. Az ASTRA Asigurări magyarországi fiókja budapesti székhelyű és ASTRA Biztosító néven kezdi meg működését.

A cég szinte teljes hátterét az anyavállalt biztosítja a magyarországi fiók számára, első lépésben azon üzletágakban indul el, amelyekben Romániában piacvezető, vagyis az ASTRA Biztosító kötelező biztosítás 2011. díjával a kampányban már találkozhatunk, illetve a CASCO biztosítást is ajánlanak majd.

A romániai székhelyű ASTRA Biztosító idén első alkalommal lép be aa kötelező biztosítás 2011. évi piacára. Az ASTRA Biztosító a románia állami biztosító vállalattól, az ADAS cégtől szakadt el 1991-ben. Mára 240 db országos fiókhálózattal rendelkezik hazájában, 60 féle biztosítási terméket kínálva.

Az ASTRA Asigurări, az anyavállalat

Az ASTRA anyavállalata a romániai biztosítási piac éllovasaként 2010 első félévében 11.363.128 RON értékű nettó nyereséget ért el, ami 2009 első félévéhez képest 83%-os növekedést jelent. 2010 első félévében a társaság által regisztrált közvetlen felmondások és az újrabiztosítások (élet- és nem élet) bruttó díjának különbsége 581.191.318 RON-t tett ki. Ebből 574.903.620 RON az általános biztosítások bruttó bejegyzett biztosítási díjainak volumene, amely 41%-os növekedést jelent 2009 első félévéhez képest.

Üzletágak szerinti bontásban az ASTRA Asigurări 2010 első félévében a legjelentősebb növekedést a KGFB terén érte el bruttó 324 millió RON-os kötésállománnyal, amely 223%-os növekedést jelent a 2009-es első félévi eredményekhez viszonyítva. Ugyanebben az időszakban az életbiztosítások területén 134%-os növekedést ért el, bruttó 6,3 millió RON-nal. A légi járművekre kötött CASCO biztosítások területén, a társaság 15%-os növekedést produkált. A gépjármű CASCO vonatkozásában bruttó 117 millió RON, az épület- és vagyonbiztosítás területén pedig bruttó 94 millió RON értékű kötésállományt valósított meg. A társaság képes volt fenntartani az elmúlt évek növekedési tendenciáját bruttó 7,5 millió RON összegű kötést realizálva a polgári légiközlekedés felelősségbiztosítása, illetve bruttó 4 millió RON-t a vízi járművek CASCO és kötelező felelősségbiztosítása terén.

Az Astra Biztosító fizette ki az eddigi legnagyobb kártérítési összeget a román biztosítók történetében, amikor egy Boeing 737-300 (Tarom légitársaság repülőgépe) a Henri Coanda Nemzetközi Repülőterén, felszállás közben összeütközött egy, a kifutópályán tartózkodó haszongépjárművel. Az Airline Hull & Liability kötvény alapján az ASTRA kifizetete a repülőgép biztosítási értékét, 10.000.000 USD-t a Tarom légitársaságnak, valamint újabb 432.400 USD-t fizetett a roncs elszállítására.

Céginformációk

ASTRA Biztosító bankszámlaszáma:

Citibank
10800007-40000000-11315003
SWIFT: CITIHUHX
IBAN: HU51 10800007 40000000 11315003

Nyitva tartás:
Hétfő: 9:00 - 17:00
Kedd: 9:00 - 17:00
Szerda: 9:00 - 17:00
Csütörtök: 9:00 - 18:00
Péntek: 9:00 - 16:30
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

ASTRA Biztosító Romániai Székhelye:

Strada Nerva Traian, nr 3, bloc M101, sector 3, cod postal 031041, Bucuresti, Romania
Telefon: (+40) 21 318.80.80
Fax: (+40) 21 318.80.74 (+40) 21 318.80.75

Termékinformációk

Törvényi szabályozás, keretek

Az ASTRA Biztosító Magyarországi Fióktelepként működik. Az ASTRA a magyar jogszabályok szerint köteles működni, KGFB díjait, kötési folyamatát és teljes szabályozását az érvényes magyar jogszabályok (kiemelten a 2009. évi LXII. törvény a KGFB-ról) szerint folytatja, kárrendezésében a kapcsolódó jogszabályoknak kell megfeleljen. Az ASRA Biztosító a MABISZ tagja és a többi KGFB-t művelő biztosítóval együtt csatlakozott a Kártalanítási Számlához is. Az ASTRA Biztosító ugyanolyan mértékben köteles vagyoni és személyi sérülések esetén kártérítés fizetni, mint bármelyik másik biztosító.

Felügyelet, PSZÁF jogkörök

Az ASTRA Biztosító, bár a felügyeleti jogot a Román Felügyelet jogosult és hivatott az anyavállalaton keresztül gyakorolni, a Magyar Felügyelet, a PSZÁF ellenőrzési körébe is tartozik. Ennek fő irányultsága a fogyasztót érintő bármely szabály és gyakorlat megfelelő alkalmazása. A PSZÁF deklarált kapcsolattartót rendelt az Astra tevékenységének támogatására, hasonlóan a többi piaci szereplőnél megszokotthoz. Az ASTRA Biztosító a törvényi adatszolgáltatáson felül önkéntes adatszolgáltatást is vállalt a PSZÁF felé, amelynek már az eddigi időszakban is tett eleget.

Piaci jelenlét, elérhetőség, ügyfélszolgálat

Az ASTRA, bár folyamatait a legfejlettebb technológiák mentén, a költséghatékonyság jegyében elsősorban elektronikus rendszereken keresztül működteti, az ügyfelek felé elérhető és megtalálható biztosítóként kíván a piacon jelen lenni. Ennek érdekében megnyitotta ügyfélszolgálatát Budapest frekventált, tömegközlekedéssel és gépjárművel is jól megközelíthető helyén, a XIII. Pannónia u. 32.-ben. Itt az ügyfelek és Alkusz partnereink bármilyen, szerződésekkel, ügyfélkezeléssel kapcsolatos kérdéseire, kéréseire segítenek gyors megoldást találni.

Kárrendezés, helytállási folyamatok

Az ASTRA Biztosító csakúgy, mint a magyarországi biztosítók mindegyike, független magyarországi kárrendező cégeket bízott meg a jövőben jelentkező károk kezelésére, rendezésére. Szerződésben állnak az Autotal Kft-vel és a CDH International Kft-vel, amely cégek a legtöbb Magyar Biztosító (többek közt a Generali, Genertel, Signal, Union, stb) kárrendezési tevékenységét látják el, közmegelégedésre. Tárgyalásban vannak további céggel is (Dekra Expert), amelynek bevonása esetén tájékoztatást nyújtanak. Ez természetesen azt jelenti, hogy ügyfelük bármely, a magyar jogszabályok szerint felmerülő kára esetén Magyarország bármely pontján, akár az ügyfél lakhelyén, akár egy ügyfél által megjelölt javítónál rendelkezésre állunk a kár felmérésére. A károk kifizetése Magyarországról, magyar bankszámláról, az ASTRA Biztosító Magyarországi Fióktelep által fog megtörténni.

Ügyfélkezelés, állománykezelés, adatfeldolgozás

Az ASTRA Biztosító elektronikus ajánlatadási, ajánlatkezelési folyamatokat vezetett be. Ezáltal sem papír alapú, sem más, nem a rendszereinek megfelelő ajánlati formát nem tud befogadni. (rendszerei minden magyar webes tarifálóval és online szolgáltatóval együttműködnek, egyeztetésre kerültek) Ez azt jelenti, hogy az ajánlat elkészülte és elektronikus feladása után azonnal az ASTRA rendszereiben "landol" és feldolgozásra, átemelésre kerül. Nincs postázási idő, beérkezésre várakozás, állománykezelési leterheltség, mert minden elektronikusan működik. Ez a hiba minimalizálása mellett az idő tényezőben is rendkívüli előny. Ezáltal garantált, hogy minden olyan ügyfel, aki december végéig megköti elektronikusan az ASTRA rendszereibe beküldi ajánlatát, az kötvényét, csekkjét és zöldkártyáját is időben, "postafordultával" meg fogja kapni! A kötvényt, csekket és az első 45 napra érvényes zöldkártyát
december folyamán Magyarországról, a Magyar Posta által fogja ügyfeleinnek kiküldeni.

(egy érdekes tény: Az ASTRA Romániában azzal tud piacvezető lenni pl. a KGFB-k terén, 1.8 Millió! meglévő szerződésével, hogy minden folyamata elektronizált. A Román törvényi szabályozás értelmében ugyanis nekik minden évben minden egyes szerződést újra kell kötniük, ugyanis ott a törvények szerint csak egy évre lehet szerződést kötni, az nem hosszabbítható meg, újra kell évfordulókor kötni. Ez azt jelenti, hogy anyacég minden évben ~1.8 Mio db szerződést dolgoz fel, futtat át az állományfeldolgozási folyamatán. Ehhez képest a magyarországi várt kb. 150-200e szerződés elenyésző, nem okozhat feldolgozási nehézséget.)

Tulajdonosi kör, tulajdonosi elkötelezettség

A cég tulajdonosa a The Nova Group, amely cég a fő tulajdonos, Dan Adamescu romániai vállalkozásait, így többek közt az ASTRA anyabiztosítóját is tömöríti. (több jelenős építőipari, ingatlan, média, stb. vállalkozás mellett) A cégcsoport tőkeereje a legnagyobb magyar vállalatokéhoz hasonló, a tulajdonos több nemzetközi holdingban (elsősorban Németország, Svájc) is érdekelt, egyébként német állampolgár.

A mai EU-ban ez semmilyen jelentőséggel nem bír, az ASTRA Biztosító az elsők között van azon jelentős cégek közül, akik romániából terjeszkednek Magyarország felé.

 

Contact

  • Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.
  • Levélcím: 1371 Budapest, Pf.: 444
  • Telefon: (06-40) 278-728
  • Fax: (06-1) 235-4091
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.