Ematrica vásárlás

Groupama Garancia Biztosító

Groupama Garancia Biztosító Zrt.

A biztosító története

Groupama Garancia Biztosító története: 1949. március 1-jén jött létre az Országos Takarékpénztár Nemzeti Vállalat, közismert nevén az OTP, a mai OTP Bank jogelődje. Az OTP 1990-ben részvénytársasággá alakult, és mint hazai piacvezető bank, felépítette teljes pénzügyi szolgáltatást nyújtó vállalatcsoportját. Ezen vállalatcsoport részét képezte az 1992-ben megvásárolt, 1987-ben alakult, általános jogkörű Garancia Biztosító Rt.

A Magyarországon első részvénytársasági formában működő társaság kezdetben különböző banki konstrukciókhoz kínált biztosításokat, mint például a kezes biztosítást vagy fedezeti életbiztosítást, majd profilváltást követően a megszokott biztosítási termékpalettával állt elő. A társaság életében komoly változást hozott 1992, amikor az OTP kivásárolta tulajdonostársait, így a biztosító az OTP csoport tagja lett. Kihasználva banki keresztértékesítés lehetőségeit,a társaság a negyedik legnagyobb részesedéssel bíró biztosítóvá vált. 2008-ban azonban az OTP eladta a társaságot egy francia szakmai befektetőnek a Groupama S.A.-nak. 2009 áprilisában egyesült a francia cég két magyarországi érdekeltsége a Groupama Biztosító és az OTP Garancia Biztosító létrehozva a Groupama Garancia Biztosító Zrt.-t.

A Groupama története a XIX. Század közepén kezdődött, amikor néhány francia agrártermelő elhatározta, hogy mezőgazdasági kockázataik fedezésére egy helyi szövetkezeti pénztárat hoznak létre. A nagyszerű kezdeményezés futótűzként terjedt el Franciaországban, így 1900-ban már törvény adott jogi keretet a gomba mód elszaporodott mezőgazdasági szövetkezeti biztosítók (Assurances Mutuelles Agricoles – AMA) működésének.

1923: A biztosítási alapok alapítására, működésére és a biztosítási kockázatok meghatározására részletes szabályozást vezettek be

1945: Megalakult a Mezőgazdasági Szövetkezeti Biztosítók (AMA) Központi Alapja.

1953: A szövetkezeti biztosítók kibővíthetik tevékenységüket: további kockázatokra is kínálnak biztosítást

1963: Első számú biztosítóhoz vezető első lépés: a Samda, az egyik AMA leányvállalat kibővítette biztosítási tevékenységét

1972: Az életbiztosítások elindítása

1986: Az új név: Groupama: ami elsőre nem mond semmit, de ha figyelmesek vagyunk akkor kézenfekvő a név megválasztása -> GroupAMA

Természetesen a fejlődés nem állt meg, a folyamatos versenyben tartja a lépést a Groupama, hiszen Franciaország 3. és Európa 16. legnagyobb kompozit biztosítója számos közép-európai biztosítót vásárolt meg, folytatva piaci terjeszkedését. Terjeszkedését mi sem bizonyítja jobban, minthogy már Kínában is képviselteti magát a vállalat. Mint kompozit (teljes körű) biztosító, a Groupama is széles termékpalettával várja ügyfeleit mind a magán, mind a vállalati szektorban.

Magánszférában az alábbi lehetőségeket kínálja a Groupama Garancia Biztosító: Lakás-és társasház biztosításokat; Gépjármű biztosításokat; Élet-, baleset – és betegségbiztosításokat; Befektetéseket és előtakarékossági megoldásokat; Hitelmegoldásokat; Utasbiztosításokat; Bankkártyához és hitelhez kapcsolt biztosításokat. Természetesen a vállalati szektor eltérő igényeire is ad választ a társaság, így kínál Vagyonbiztosításokat; Általános és szakmai felelősségbiztosításokat; Vezetőknek élet-és baleset biztosításokat; Csoportos élet, baleset, betegségbiztosításokat; Flotta biztosításokat; Egyedi nagyvállalati és intézményi konstrukciókat; Üzlet utasbiztosításokat; Befektetéssel és hitellel kombinált megoldásokat. A vállalat 87 Mrd Ft árbevétellel 10,55%-os piaci részesedéssel bír hazánkban ami hozzávetőlegesen 1,3 millió ügyfelet jelent. Ennek megoszlása 48-52% a nemélet biztosítások javára. Az életbiztosítási piacon 10,14%-os piaci részesedét tudhat magáénak a társaság amivel a negyedik helyen helyezkedik el a ranglistán, míg a nem élet biztosításoknál a dobogó legalsó fokán található a társaság 10,94%-os részesedéssel. így nem meglepő, hogy a harmadik pozíciót foglalja el a kötelező gépjármű felelősség biztosítási piacon is.

A Groupama remek üzleti érzékkel 20 éves együttműködési szerződést kötött az OTP Bankkal egymás termékeinek keresztértékesítésére, így a saját 150 fiókján, több mint 2500 üzletkötőjén és nagy létszámú alkusz partnerein kívül lehetőség van mintegy 400 OTP Bankfiókban is a termékek megvásárlására. A hagyományos értékesítési csatornákon túl lehetőség van internetes illetve telefonos ügyintézésre is.

Céginformációk

A Groupama Biztosító Zrt. és az OTP Garancia Biztosító Zrt. összeolvadása által jött létre a Groupama Garancia Biztosító Zrt. 2009.04.01-én.

A két biztosító állományával - mely 1.300.000 ügyfelet takar! - a magyarországi piacon az elsők között található.

A Groupama nemzetközi csoportjához tartozik, amely stabil hátteret nyújt az új/régi biztosító társaságnak, banki- és pénzügyi szolgáltatóként mintegy 16 millió ügyfele és tagja van az egész világ területén.

Jelenleg országszerte több mint 150 fiók áll rendelkezésre az ügyfelek teljes kiszolgálásának érdekében!

Termékinformációk

Kedvezmények:

 • junior kedvezmény 14 évnél fiatalabb gyermekek szülei részére: 10%
 • nyugdíjas kedvezmény öregségi nyugdíjban részesülőknek: 5%
 • partner kedvezmény magánszemély ügyfeleinknek: 10%
 • CASCO együttkötési kedvezmény: 15%
 • kedvezmény közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek: 10%
 • online kötési kedvezmény, on-line alkuszok honlapjain keresztül létrejött szerződésekre: 10%
 • WebAgent elektronikus kötési kedvezmény, mely a Groupama Garancia Biztosító kiemelt irodáiban és mobil internettel dolgozó üzletkötőinél érhető el: 10%

A kedvezményekre vonatkozó szabályok:

 • A kedvezmények összevonhatóak, együttes mértékük 30 évnél idősebb vagy nem természetes személy ügyfelek esetében max. 20%, 25 és 29 év közöttiek részére max. 10% lehet.
 • 25 év alatti korcsoportba tartozó szerződő esetén kedvezményt figyelembe venni nem lehet.
 • 25-29 év közötti korcsoportba tartozó szerződő esetén csak junior, partner, casco együttkötési, közszolgálati, online-kötési vagy Web Agent kedvezmény vehető figyelembe.
 • Az online kötési és a Web Agent kedvezmény nem vonható össze.
 • A casco együttkötési kedvezmény alapjául szolgáló szerződést nem lehet a partnerkedvezményhez figyelembe venni.

Kiegészítő biztosítások

 • Asszisztance
 • Közlekedési balesetbiztosítás

Contact

 • Cím: 1146 Budapest, Erzsébet királyné útja 1/C. B. ép.
 • Telefon: (06 1) 467 3500
 • Fax: (06 1) 361 0091
 • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.