Ematrica vásárlás

Gépjármű blog

Budapest Bamako 2012

budapest-bamako

2007 óta a „Dakar” egyetlen szellemi örököse Afrikában. Anno a terrorfenyegetettség okozta félelem miatt a Dakar áttette székhelyét a nagyvízen túlra, de a Budapest-Bamako rally mezőnye felvállalta ezeket a veszélyeket, így az amatőr autóversenyzők és profi kalandorok éves zarándoklatává nőtte ki magát.

Mottója születésétől kezdve:

BÁRKI, BÁRMIVEL, BÁRHOGYAN.

Spórolj 100.000 Ft-t évente a tankoláson

A gépjármű üzemanyag fogyasztása akár 30%-al is csökkenthető, ha odafigyelünk a vezetésünkre és megfeleleően karbantartjuk az autónkat. Az átlagos autóvezető évente kb. 20 ezer kilométert tesz meg gépjárművével, ez a mostani közel 400 forintos üzemanyag árak mellett több mint 100.000 forint megtekarítás érhető el.

A gázolaj ára 2011-ben rekordot dönt!

Jelentősen visszavetheti az üzemanyag fogyasztást a drasztikusan emelkedő üzemanyag árak. A héten bejelentett 25%-ról 27%-ra történő általános forgalmi adó emelkedése (ÁFA) kb. 5-6 forinttal drágítja a benzin és a gázolaj árat, azonban a gázolaj árában novembertől jelentkezik a megemelt jövedéki adó tétele is, amely további 16 forinttal drágítja az üzemanyagot.

Gépjárműadó 2012. évi mértéke

Gépjárműadó 2012 mértéke nem változott, azon gépjárművek után kell megfizetni, amelyek magyarországi rendszámmal vannak ellátva. A gépjárműadót korábban súlyadónak hívták, azonban 2010-től megvátozott a jogszabály, ezért az alábbi gépjárműadó mértéke került bevezetése:

Autóbérlés, gépjármű bérlés

Autóbérlés, gépjármű bérlés egyre népszerűbb hazánkban is, mivel a gépjármű fenntartási költségek egyre magasabbak, illetve sokszor előfordul, hogy saját gépjárművünk meghibásodása alatt is szükségünk van autóra. Az autóbérlés költsége előre számítható, hosszú távon igen kedvező konstrukciókat találhatunk tartós bérlet, tartós autó bérlés esetén is.

Trükkös lopás, lenyúlás elkerülése

A gépjármű tulajdonosok, vezetők ellen elkövetett trükkös lopások esetén általában több elkövető dolgozik együtt. Első sorban valamilyen közlekedési szitáció által megállásra kényszerítik a gépjármű vezetőjét (koccanás, közlekedési baleset, defekt), elterelik a figyelmet miküzben a társuk kiemeli az értékeket az üllésről.

Gépjármű kölcsönadási szerződés minta, letöltés

A gépjármű kölcsönadási szerződés a gépjármű tulajdonosa és a gépjárművet kölcsönbe vevő között köttetik meg. A szerződ megléte főképp a gépjármű igazoltatása során lehet fontos, illetve a bevezetett objektív delelősség alapján ha a kölcsönbe vevő szabálysértést követ el, akkor a gépjármű kölcsönadási szerződés alapján mentesülhet a gépjármű tulajdonosa.

Üzembentartói szerződés minta, letöltés

Az üzembentartó a gépjármű üzemeltetését végző személy, amely tényet a forgalmi engedélybe kell bevezetni. A kötelező biztosítás megkötése az üzembentartó feladata, akkor is, ha az üzembentartó és a gépjármű tulajdonosának személye elvállaik egymástól. Az alábbi üzembentartói szerződés minta segít az üzembentartó szerződés eligazodásában, illetve ennek megfelelően eljárva az okmányirodában lehetséges az üzembentartó átítása.