Ematrica vásárlás

A vártnál nagyobb arányban emelkedtek a kötelezők

Kategória: Kötelező biztosítás hírek

A vártnál nagyobb arányban emelkedtek a kötelező biztosítások díjai, így az autósok közül sokan meglepődhettek a díjak kalkulálásánál, illetve, amikor kézhez kapták jelenlegi biztosítójuk levelét. Idén átlagosan csupán 3 ezer forintot spórolhatnak a kgfb-n.

Idén a tavalyi 8 ezer után csupán 3 ezer forintot spórolhattak átlagosan a gépjármű-tulajdonosok a kötelezőn. Az előzetes adatok szerint 380 ezer autós kalkulálta ki kötelezője díját az idei kampányban. Azok a gépkocsi-tulajdonosok, akiknek jelenlegi biztosítója 2-3 ezer forinttal emelte a díjakat, jellemzően az adott biztosítónál maradtak.

 

 

 

Nagy a különbség a biztosítók díjai között

A biztosítók díjai között nagy különbség volt tapasztalható; az összegek területenként is különböznek. A drágulás vidéken nagyobb mértékű volt, mint a fővárosban, a kisebb falvakban élők kivételével, akik akár spórolhattak is. Egyes biztosítók kiegészítő biztosításokkal – casco, kátyúkár-, parkolási, lakás-, élet-, vagyon-, balesetbiztosítás – és az ügyfelek hűségét honoráló akciókkal próbálták marasztalni az autósokat. Más biztosítók viszont bizonyos ügyfélcsoportoknak kifejezetten magas díjat adtak meg, hogy azok biztosítót váltsanak, illetve a károkozók gépjármű tulajdonsok akár az adott biztosító felmondó levelével is szembesülhetett.

 

Akik nem váltanak biztosítót, jobban járnak, ha újrakötnek

Azok az autósok, akik nem váltanak biztosítót, jobban járnak akkor, ha újrakötik kötelezőjüket ugyanannál a szolgáltatónál. Az első héten váltó autósok 34 százaléka jelenlegi biztosítójánál kötötte újra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását.