Ematrica vásárlás

A kötelező mellé érdemes cascót is kötni

Kategória: Kötelező biztosítás hírek, CASCO biztosítás hírek

A kötelező biztosítás csak a vétkes autós által okozott károkat téríti meg baleset esetén, így ha szeretnénk felkészülni a többi kellemetlenségre is, a kötelező mellé érdemes cascót kötnünk. E biztosítási forma fedezi a járművünkben keletkezett, lopásból, törésből, rongálásból, tűzesetből eredő károkat, valamint kiegészítésként akár a poggyászkárokat is. Mivel a gépjárműkár gyakori, a magas kockázat miatt a casco drága biztosítási formának számít. Azonban még mindig jobban megéri így, mintha magunknak kellene megtérítenünk az autóban esett kárt. A casco díja 2006-tól kezdve évről évre csökken, azonban 2013-tól adóval terhelik meg ezt a biztosítási formát, így az autósok nem élvezhetik felhőtlenül a kedvező árakat.

A költségeket tizenöt százalékkal növelheti a most bevezetett, egységes biztosítási adó, amely a különadót, a tűzvédelmi hozzájárulást és a baleseti adót váltja ki 2013-tól. Az új adófajtát a cascón kívül a kötelező, a baleseti és a szállítmánykárra, valamint a tűz- és elemi kockázatokra és más vagyoni kockázatokra kötött biztosítások esetében kell majd fizetni. Hogy az adó ellenére minél olcsóbban köthessünk cascót, érdemes a lehető legkörültekintőbb módon kiválasztanunk a megfelelő ajánlatot, és akár igénybe vennünk egy internetes biztosítási kalkulátor segítségét is.

A casco mértékét az autó új értéke határozza meg, a biztosítást új és használt gépjárműre egyaránt megköthetjük. Általában, ha egyszerre kötjük meg a kötelező és a casco biztosítást ugyanannál a biztosítónál, kedvezményeket kaphatunk.