Ematrica vásárlás

A három legnépszerűbb biztosító a kötelezőt váltók körében

Kategória: Kötelező biztosítás hírek

November 11-ig kapták meg a jelenlegi biztosítójuk jövő évi köteleződíjait tartalmazó értesítést az autósok. Az azóta eltelt másfél hét adatai alapján az autósok fele a három idei legnépszerűbb biztosítónál, az Allianznál, a Postánál és a Groupamánál kötötte meg kötelezőjét.

Az online alkuszcégek adatai alapján az első egy hét után 60 százalék volt azon autósok száma, akik az idei három legnépszerűbb biztosító, az Allianz, a Posta és a Groupama valamelyikénél kötötték meg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat. Az Allianzt ebben az időszakban 33 százalék, a Postát 20 százalék, a Groupamát pedig 7 százalék választotta. A Posta egy november 18-én lejáró kedvezményt kínált, eleinte ezért választották többen. Az akció határidejének lejártával azonban visszaesett az új ügyfelei száma, így a legújabb adatok alapján már csak 9 százalék kötött kötelezőt a postánál. A következő helyekért jelenleg a K&H és az Aegon versenyez.

 

 

A sorrend még változhat

A kötelezőjüket jelenlegi biztosítójuknál 2014. évre újrakötő autósok aránya jelenleg kicsivel több, mint 30 százalék. Az arányok azonban természetesen változhatnak, hiszen a gépjármű-tulajdonosoknak december 1-jén éjfélig van idejük arra, hogy átgondolják, biztosítót váltanak, vagy maradnak jelenlegi szolgáltatójuknál. Az előző évek tapasztalatai alapján sokan hagyják az utolsó napra a döntést: majdnem 50 százalékuk az utolsó 10, közel 30 százalékuk az utolsó 4 napban választ. Akkor is módosulhat a sorrend, ha valamelyik biztosító új kedvezménnyel jelentkezik, illetve egy meglévő akció határideje jár le. Az idei három legnépszerűbb biztosító „személye” a tavalyihoz képest módosult. A 2012 végén esedékes kötelezőváltáskor többek közt a K&H-t, az Uniqát, a KÖBE-t és a Wáberert választotta az autósok nagy része. Tavalyelőtt pedig a kötelezőt váltók között az Uniqa bizonyult a legnépszerűbbnek; mintegy 180 ezren kötötték itt gépjármű-felelősségbiztosításukat. Népszerű volt még a Posta, a K&H és az Allianz is; ezeknél több mint 100 ezren kötöttek kgfb-t.