Ematrica vásárlás

9 biztosító hírdetett új tarifát január 2-val

Kategória: Kötelező biztosítás hírek

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ajánlása alapján január 2-val 9 biztosító hírdetett új kötelező biztosítási tarifát 60 napos határidővel. A díjhírdetés oka, hogy a PSZÉF kifogásolta a biztosító korábbi tarifáiban a rossz bónusz-malusz besorolást és az ezzel elérhető kedvezményeket és pótdíjakat. Nem egy esetben előfordult, hogy B10 esetén is volt lehetőség kedvezőbb díjat elérni, illetve eltérő bónusz fokozatban is ugyanazt a díjat érték el az ügyfelek.

Az évközi díjhírdetés lehetősége 2013. január 1-vel minden biztosító társaság számára rendelkezésre áll, azzal a megkötéssel a biztosítók számára, hogy 60 nappal korábban a KGFB tarifát a saját és a PSZÁF weboldalán is közzé kell tenniük.

A fentiek és a 2010. január 1-vel eltörölt egységes év végi évforduló miatt az online elérhető kötelező biztosítás kalkulátor adott díjszámítások, biztosítói tarifa összhasonlítók egyre jobban felértékelődnek, mivel az ügyfelek számára a díjak kényelmes összehasonlítása így továbbiakban is lehetséges marad.