Ematrica vásárlás

2011. évi kötelező biztosítás váltás : csak felelősséggel

Kategória: Kötelező biztosítás hírek

2011. évi kötelező biztosítás váltás - felelősséggel

A 2011 kötelező biztosítás évi váltása alkalmával javasoljuk, hogy a biztosító váltást körültekintően, a pillanatnyi előnyeiket nem feladva a hosszútávú érdekeit figyelembe véve, illetve kellő információ birtokában hozzák meg döntésüket.

A kötelező biztosítás 2011. évi legjelentősebb változásai:

  • az eddigi hengerűrtartalom (cm3) helyett teljesítmény (kW) alapú besorolás veszi át
  • új biztosító lép a kötelező biztosítás piacára, a románia ASTRA Biztosító
  • AIM Biztosító kivonul a kötelező biztosítás piacáról, minden évfordulós ügyfelének felmondják a szerződését, illetve a nem évfordulós ügyfelek esetében terveik szerint közös megegyezéssel szöntetik meg azt
  • a biztosítónak 50 nappal az évforduló előtt értesíteni kell ügyfelét a következő évi díjáról, vagyis az index díjról
  • egységes kártörténeti nyilvántartás bevezetése

A biztosító társaságok idén is október 30-án hirdetik meg a 2011. évi kötelező biztosítás díjait, azonban érdemes megvárni a kiküldött kötelező biztosítás 2011 index levelet, amely a következő évi díjat tartalmazza. Ennek és a kiszámolt új, teljesítmény alapú kötelező biztosítás 2011. év díjak birtokában dönthetünk esetleg a biztosító váltás mellett 2011. évre. A kiválasztott új biztosító társaságról érdemes az oldalunkon tájékozódni, hogy hol üzemeltet biztosító fiókot, irodát, illetve esetleg az adminisztrációs tapasztalatról ismerősét, rokonát megkérdezni.

NEM javasolunk kötelező biztosítás váltást 2011. évre abban az esetben, ha pl. a magánnyugdíjpénztári tagság áthozatalához kötött kedvezményt érvényesíthetünk az új biztosító társaságnál, mivel ebben az esetben hosszú távon kellene a pénztárak hozamát és az ügyfelek által fizetendő költségek levonását mérlegelni, kiszámolni. Az ilyen típusú váltás lehet még a bankszámlához kötött kedvezmények is.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) közzétette a KGFB 2011. évi ajánlását, amelyet minden biztosító társaság részére a 2011 kötelező biztosítás tarifáinak meghirdetése előtt eljuttatott.

Az online kötelező biztosítás kalkulátor 2011 segítségével gyorsan és könnyen kiszámolhatja jövő évi díját, de érdemes tájékozódni, hogy a kalkulátor minden egyes biztosító ajánlatát tartalmazza-e, illetve az elérhető összes kedvezmény. A kötelező biztosítás kalkulátor használatakor a bekért adatokat teljes körűen és valóságnak megfelelően kell megadni, mivel az új biztosító társaság esetleg módosíthatja biztosítási díját 2011-re.