Ematrica vásárlás

2011 KGFB kampány, még 2 nap

Kategória: Kötelező biztosítás hírek

Helyzetjelentés – 2011 KGFB kampány

Mit tudunk a 2 nap múlva kezdődő KGFB kampányról?

Felmérések alapján sokan nem tudják, hogy milyen változások lesznek a most kezdődő kötelező biztosítási kampány során. A médiából már azért értesülhettek arról, hogy melyek azok a fontos változások, amelyek életbe lépnek 2011.01.01-től.

A legfontosabb változás a kötelező biztosítás 2011. évre a hengerűrtartalom (cm3) helyett, a gépjármű teljesítményének (LE) alapján történő díjszámításra való átállás. A szakemberek véleménye szerint ezzel a számítási módszerrel, az ügyfelek ugyan akkora hányadát érinti majd negatívan, mint ahányat pozitívan.

A türelmi idő is változik újra: a 2009-es évben még 30 nap, a 2010-es évben 60 nap, míg a 2011-es évtől már csak 45 nap lesz az időszak, amíg a biztosító nem törli a szerződést díjnemfizetés miatt.

Csökken vagy emelkedik a kötelező biztosítási díjak 2011-re?

Idáig a biztosítók nyilatkozataiból kiindulva arra lehet számítani, hogy a biztosítási alapdíjak minimálisan, de csökkenhetnek. A biztosítók/egyesületek a díjakkal már nem mehetnek nagyon lejjebb, de szolgáltatásaikat még bővíthetik. A nagyon olcsó kötelező biztosítás 2011. évi díjak akár veszélyesek is lehetnek a szolgáltatások minőségére.

Kiegészítő szolgáltatás kötelező biztosítás esetén 

A Grupama Garancia Biztosító Zrt. már bejelentette, hogy többletszolgáltatásként ingyen a kötelező biztosítás 2011. mellé a Garantált Asszisztencia Szolgáltatást nyújtja minden ügyfelének, amely annyit takar, hogy 60 percen belül az összetört, vagy járóképtelen gépjárművünkhöz érkezik egy autómentő és ingyenesen elszállítja azt. A biztosítónál úgy gondolják, hogy a biztosítási díjak lassan stagnálnak, így ügyfelet úgy tudnak megtartani, illetve megszerezni, ha a szolgáltatásaikat magasabb színvonalra emelik.

Kárhányadarányos díjképzés a Generali Biztosítótól 2011-re

A Generali Biztosító Zrt. is nyilatkozott, miszerint az autósok egyharmada számíthat kb. 10%-os díjemelésre és szintén egyharmadára nő azoknak a száma is, akiknek 10%-al csökken majd a díjuk. A biztosító közel 100 millió forintos fejlesztésen van túl, hogy a mostani kampány is zökkenőmentesen legyen.

Az Új, Régi és Távozó Biztosító

A most induló 2011-es kampányban 13 biztosító és egy egyesület vesz részt, mint a 2010-es évben. A KGFB 2011 biztosítási piac új szereplője a romániai székhelyű Astra Biztosító, amely a most kezdődő kampányban mutatja be a KGFB ajánlatát először. A biztosító jelenleg csak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjat hirdet meg, de a jövő évben állítólag már CASCO, illetve LAKÁS biztosítási terméket is árulni fog. A piacszerzés miatt akár a legolcslóbb lehet az Astra kötelező biztosítás 2011. évi díjai.

A régi talán nem is annyira régi, de a tavalyi kampányból kimaradó nagy visszatérő a Wabard Biztosító Zrt., aki rendbe tette adminisztrációját és visszakapta a lehetőséget a folytatásra. Mivel a 2009-2010-es évfordulós átkötésekből kimaradt, így jelentős ügyfél állományt vesztett, így elképzelhető, hogy kedvező díjat fognak leendő ügyfeleiknek kínálni.

A távozó, aki nem sokáig maradt olyan biztosító, amely KGFB termék megkötésére nyújt lehetőséget az nem más, mint az AIM Biztosító Zrt. A PSZÁF 2010. október 20-tól megtiltotta, hogy új KGFB ajánlatokat fogadjon be és kötvényesítsen. A konkrét tiltás kimondottan a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás alágazatára szól. Egyéb biztosítási tevékenységét a Felügyelet nem függesztette fel, így a biztosító továbbra is működhet.

MABISZ kalkulátor

A Magyar Biztosítók Szövetsége új, saját MABISZ kalkuláltort, tarifáló rendszert indít el, ahol ugyan az ügyfelek számolhatnak díjat, de nem mondhatják fel régi biztosításikat és nem is köthetik azt meg a MABISZ honlapján.

FBAMSZ

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) szerint az idei éves kampány a tavalyinál még nagyobb lesz. A 2009-es év végén 1.467.247 váltottak biztosítót, a 2010-es évben szintén kb. másfélmillió átkötésre lehet számítani.