Ematrica vásárlás

10 napig kényelmesen válthat még biztosítót

Kategória: Kötelező biztosítás hírek

Január 1-i évfordulós kötelező biztosítási szerződéssel rendelkezők online alkuszokon keresztül november 30-ig tudnak kényelmesen biztosítót váltani. Ennek oka, hogy az online alkuszok a teljes adminisztrációt magukra vállalják a korábbi szerződés felmondásától az új szerződés életbe léptetéséig, de csak abban az esetben, ha időben megkapják az aláírt megbízást. 

Tipp: Kötelező biztosítás kalkulátor 2011

Aki december 1-e után szeretne váltani és január 1-i évfordulós szerződése van, az alábbi módon teheti meg:

  • november 30-ig saját maga mondja fel a kötelező biztosítási szerződését a biztosítójánál
  • biztosító felmondta a szerződését jövőre (pl. AIM Biztosító, amely kivonul a piacról)

Az idei kampányban a kötelező biztosítás 2011. évi átlagdíjai kb. 16-17 ezer forintra csökkentek, az ügyfelek több mint 90%-a kedvezőbb díjajánlatot kapott. A legtöbb új szerződést az ASTRA Biztosító, Allianz Biztosító és a K&H Biztosító köti meg, azonban sokan választják a casco és kötelező biztosítás együttkötési lehetőségét is, amelyben akár 40-50 ezer forint is megspórolható, főképp a casco biztosítás díjából.

A kötelező biztosítás 2011. évi legfontosabb változása, hogy jövőre már a motor teljesítménye (kW) alapján kategorizálják be az autókat, az eddigi hengerűrtartalom (cm3) helyett.

A kötelező biztosítás váltás megkezdését nem érdemes az utolsó utáni pillanatra hagyni, mivel ekkor nagyon sokan váltanak, amely miatt könnyebben előfordulhat adminisztrációs hiba.