Ematrica vásárlás

Autóhitel kalkulátor

Kategória: Gépjármű blog

Online autóhitel kalkulátor használata esetén pár adat megadása után megkapjuk, hogy adott futamidő esetén mekkora havi törlesztőrészletre számíthatunk - legyen az deviza vagy forinthitel - az autóhitel felvétel időpontjában.

Autóhitel kalkulátort használhatunk új vagy használt autó vásárlásakor, autólízing, autóhitel-kiváltás vagy autóra felvett gyorskölcsön esetén. Speciális autóhitelezési megoldás az autóhitel kiváltás, amelyre akkor lehet szükségünk, ha kedvezőbb autóhitelt szeretnénk felvenni, a jelenlegi hitelünknél vagy autóhitellel terhelt gépjárművet veszünk meg, amelynek hitelét szerződésben átvállaljuk. Az autóhitel esetében a hitel fedezetenként a gépjármű szolgál.

Autólízing kontrukció esetében a gépjármű tulajdonjoga csak a lízing futamidő végén kerül az ügyfél nevére, azonban ebben az esetben is a felmerülő költséget (szervíz, casco biztosítás, kötelező biztosítás, vizsgadíj) a lízingbevevőt terhelik.

Az Elektronikus Autóhitel Kft. weboldalának kalkulátor menüpontjában néhány alapvető adat megadása után a hitelügyintéző munkatársak pontos kalkulációt készítenek a havi törlesztőrészlet mértékéről. Az így kapott összeg pontos, ajánlatnak tekinthető, nem tájékoztató jellegű, így nyugodtan számolhat vele.

Autóhitel illetve autólízing felvételekor a futamidő és a szükséges önerő mértéke a következőképpen alakul, amennyiben az igénylő magánszemély: hitelkonstrukcióban forint alapon a szükséges önerő 25%, euró alapon 40% - lízingkonstrukcióan forint alapon 20%, euró alapon 35%. Vállalati ügyfelek esetében csak lízing választható mint finanszírozási forma, viszont az önerő itt a legalacsonyabb: 20%, akár forint, akár euró alapon lízingel. A futamidő maximuma lízing és hitel esetében magánszemélyeknél egyformán 7 év, míg céges ügyfelek esetében 8 év.