Ematrica vásárlás

Megjelentek a 2020-as KGFB tarifák

Kategória: Gépjármű blog

A megjelent tarifák alapján az idei kampányban a legtöbb biztosító esetében tovább emelkedik a kötelező biztosítások díja.

November 4-én kezdetét vette az év végi kötelezőkampány. A szerda éjféli határidőig az érintett 13 biztosítóból 12 hirdetett új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifát a kampányidőszakra. Előzetes díjkalkulációk szerint mintegy 15 százalékos díjemelkedésre lehet számítani, ezzel az új kötések – baleseti adó nélküli – átlagos díja 18 ezer forint körül alakulhat majd 2020-ra.

A biztosítók eltérő szegmentálása miatt ugyanakkor lesz autós, akinek ennél kisebb vagy akár jóval nagyobb mértékben változik a díja. A díjemelés hatását elsősorban azok képesek kompenzálni, akik kármentesen vezettek és magasabb bónuszosztályba tartoznak, elektronikus kommunikációt és díjfizetési módot, illetve éves díjfizetést választanak.

 

Azonnali tarifáláshoz kattintson ide!

 

A korábbi évekhez képest fontos változás, hogy a negyedéves, illetve éves díjfizetési gyakoriság mellől a legtöbb biztosító elhagyja a havi fizetési gyakoriság lehetőségét. Előfordul az is, hogy az alacsonyabb bónuszszintekhez a korábbinál kisebb kedvezménykulcsok kapcsolódnak. A meglévő kgfb-szerződések következő évi díjairól a biztosítóknak legkésőbb 50 nappal az évforduló előtt, év végi évforduló esetén tehát november 11-ig kell tájékoztatniuk ügyfeleiket. Ők ennek ismeretében december 1-je éjfélig jutathatják el felmondásukat a biztosítóhoz, amennyiben a felmondás mellett döntenek.