Ematrica vásárlás

Flotta biztosítás

Flotta kötelező biztosítás ajánlatkérés és szerződéskötés folyamata

A flotta kötelező biztosítás ajánlatkérés feltétele minimum 5db gépjármű, ahol szerződő üzemben tartó ugyanazon egyéni vállalkozó, jogi személy, vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság. Az alábbiakban megismerheti a flotta kötelező biztosítás ajánlatkérés és szerződéskötés folyamatának lépéseit:

Flotta kötelező biztosítás ajánlatkérés folyamata

Letöltések flotta kötelező biztosításhoz

Flotta kötelező biztosítás kezelésének folyamata

A év közben a flotta kötelező biztosítási szerződésnek maradéktalanul követnie kell a gépjármű flotta változásait, mint például gépjármű adás-vétel, káresemény, stb. Ügyfeleinknek csak a flottában beálló változásokat kell felénk jelezniük (3 napon belül, írásban), a kötvénymódosítással és igazolások beszerzésével járó összes adminisztrációs feladatot mi díjmentesen elvégezzük.

Flotta kötelező biztosítás kezelésének folyamata

Flotta kötelező biztosítás változásai 2011. évre

 • minimum 5db autó;
 • azonos üzembentartó, vagy tulajdonos, aki jogi személy vagy egyéni vállalkozó lehet;
 • kötelező biztosítók kötelesek meghirdetni a flotta díjakat, attól nem térhetnek el;
 • szervezett flották megszüntetése.

PSZÁF ajánlás a flotta kötelező biztosítás esetén (2010. október):

Az átláthatóság jegyében a biztosítóknak 2011-re már a flotta kötelező biztosítás díját is előre kell meghirdetni a kedvezmény és pótdíjrendszerrel együtt, amitől a következő egy év során nem térhetnek el. A kedvezményeknek és pótdíjaknak egyértelműnek, a meghirdetett tarifák alapján kiszámíthatónak és a többi piaci szereplő díjaival összehasonlíthatónak kell lennie. A biztosítók nem fogadhatnak be olyan flotta ajánlatot, amely nem felel meg a fenti feltételeknek.

Gyakori kérdések a flottabiztosítással kapcsolatban:

 1. Lehetséges flotta szerződést együttkötni kötelező és casco biztosításra?
  Igen, az együttkötés esetén további díjengedmény érhető el, a meghirdetett díjak alapján.

 2. Flotta kötelező biztosítás díjától eltérhetnek a biztosítók, adhatnak további kevezményt?
  Nem térhetnek el, a meghirdetett flotta kötelező biztosítás díjat kell tartaniuk.

 3. Év közben a flotta szerződésben lévő autók számra 4 db-ra csökkent (eladtunk autót), mi fog történni?
  Évfordulóra a biztosító felmondja a szerződést, 4 db autóra nem köthető flotta biztosítás.

 4. Flotta biztosítás adminisztrációja egyszerű?
  Igen, mivel 1 db díjbekérőn kell megfizetni az összes autóra a biztosítási díjat, valamint a gépjármű eladás és a vételi is egyszerűen lejelenthető.

 5. Flotta szerződés mikor mondható fel?
  A szerződésben rögzített évforduló előtt 30 nappal írásban, hasonlóan mint a kötelező biztosítás felmondása.

 6. Flotta kötelező biztosítás 2011-től módosul a teljesítmény alapú besorolás miatt?
  Csak a besorolás változik, a többi feltétel változatlan marad.

 7. Flotta kötelező biztosítás 2011-es díját ki tudom számolni a kötelező biztosítás kalkulátor segítségével?
  Egyelőre nem. A letölthető flotta kötelező biztosítás ajánlatkérő adatlapot kell kitölteni és 2-3 napon belül írásban küldjük a biztosítási ajánlatot. A kötelező biztosítás kalkulátor segítségével csak 1 db autó kötelező biztosítás vagy CASCO biztosítás díját lehet kiszámolni és megkötni online.

 8. Milyen költségekkel jár a flotta kötelező biztosítási ajánlatkérés?
  Teljesen díjmentes, illetve nem jár kötöttségekkel.

 9. Ha Önöket bízom meg a flottám kezelésével, milyen további szolgáltatásokat vehet igénybe?
  Teljes körű adminisztrációs szolgáltatás, biztosításszakmai tanácsadás, aktív kárrendezési közreműködés. Ezek a szolgáltatásaink is díjmentesen (ingyenesek) az ügyfeleink részére.

 10. Meglévő flotta biztosítást át tudnak venni, illetve tudják kezelni biztosításokat?
  Igen, az összes flotta kötelező és casco biztosítást művelő biztosítóval szerződéses viszonyban állunk, akár év közben is át tudunk venni flotta biztosításokat.

A legkedveltebb biztosítók

Kategória: Flotta biztosítás hírek

 

A biztosítási piacon – mint a legtöbb piacon – óriási a verseny, és egy-egy társaság különböző kedvezményekkel, eljárási módokkal, feltételekkel próbál minél több ügyfelet szerezni magának. Azok az idők már véget értek, mikor egy társaság az új ügyfeleknek sokkal kedvezőbb áron adott biztosítást, mint a meglévőknek, de még így is számos módszerük van arra, hogy a maximális profizmusra való törekvéssel újabb és újabb ügyfeleket csalogassanak magukhoz.

 

 

A Netrisk közönségszavazatai alapján a legnépszerűbbek

A Netrisk meghirdetett 2016-ban egy közönségszavazatot arról, hogy melyik biztosítói társaság a legpreferáltabb. A szavazás kitért az általános értékelésen kívül az ügyintézésre, az ügyfelek tájékoztatására, a biztosítók ügyfélmegtartó képességére és a kárrendezésre is. A biztosítással rendelkező ügyfelek ezeken kívül biztosítójuk termékkínálatát és ügyfélkezelésének fejlődését is véleményezhették.

Körülbelül 40 ezer szavazat érkezett be, így a kis-és középkategóriás biztosítók közül az Union és a General biztosító jutott dobogós helyre, míg a nagy biztosítók közül a K&H és az Allianz biztosító mutatkozott a legjobbnak. 

Míg a nagy biztosítók kategóriába a díjbevétel alapján legalább 5 %-os piaci részesedéssel rendelkező társaságok kerültek be, a kis- és közepes biztosítók közé értelemszerűen az ez alattiak. Minden válaszadó  1-5 közötti osztályzattal értékelhette biztosítóját. A több biztosítóval szerződők természetesen több  társaságról is mondhattak véleményt. A biztosítók teljesítményének fogyasztói megítélése kimutathatóan javult, hiszen a tavalyi 3,21-es mutatószám idén 3, 30-as értékre emelkedett. Ezen belül a nagy biztosítók átlaga 3, 38, a kisebbeké 3, 22 volt. A szavazók leginkább az egyes biztosítók termékkínálatával (3, 46), és az ügyfélszolgálatok teljesítményével voltak (3, 45) elégedettek.

A jogszabályi változtatásoknak köszönhetően (már nem kínálhatnak a biztosító társaságok kedvezőbb kgfb-díjat az új ügyfeleiknek, mint a hasonló feltételekkel rendelkező már meglévő szerződőnek) 3,08-ról 3, 25-re javult a hűséges ügyfelek pozitív megkülönböztetésének mutatója. Ennek ellenére ezen a területen bőven van még mit fejlődnie a társaságoknak.

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének díjazottjai

2004 óta bevett szokássá vált a független biztosítási alkuszok körében, hogy a legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó biztosítókat egy nagyobb rendezvény keretei között díjazzák. 2016-ban egy kétnapos rendezvényt tartottak, melynek során a következő eredmények születtek:

A lakossági vagyonbiztosítás kategóriájában első helyen az Uniqua áll, második helyezett a Generali lett, míg a harmadik helyet az Allianz kapta.

Személybiztosítás kategóriájában ugyancsak az Uniqua lett az első, míg a második helyet az Aegon érte el, a dobogó harmadik fokára pedig az Allianz állhatott.

A vállalati vagyonbiztosítás kategóriájában az első helyet az Allianz zsebelte be, a második helyet az Aegon, a harmadik helyezést pedig a Generali érte el.

A gépjármű biztosítás kategóriájában a díjnyertes első helyet a Generali érte el, ezüstérmes lett a Signal biztosító, míg a harmadik helyre az Allianz került.