CASCO biztosítás kalkulátor

Mi a CASCO biztosítás?

A CASCO biztosítás a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással szemben a saját hibás töréskárok, természeti károk, illetve lopáskárok esetén térít. 

A CASCO biztosítások ma már elég széles körben variálhatók, így mindenki megtalálhatja a számára optimális biztosítási fedezetet nyújtó CASCO terméket. Az autó CASCO a legismertebb, de van hajó-CASCO, légijármű-CASCO, stb. is.

A biztosítási piacon elérhető már a teljes CASCO biztosítás mellett a rész CASCO fedezet is (csak lopás vagy törés kockázat), de köthetünk öreg autókra is már CASCO biztosítást, illetve „márka CASCO” biztosítások is elérhetőek.

CASCO biztosítási módozat esetén a kárgyakoriság elég magas, ezért nem a legolcsóbb biztosítás. Új autókra feltétlenül érdmes megkötni, autó hitel igénybevétele esetén a finanszírozó általában kötelezően előírja a CASCO biztosítás megkötését. A CASCO biztosítás díját a gépjármű értéke, a gépjármű gyártmányának kárgyakorisága, illetve a választott önrészesedés határozza meg leginkább.

CASCO önrész

Az önrészesedés esetén a kár mértékét százalékosan és fix összegben is meghatározzák, kár bekövetkezésekor a magasabb értéket veszik figyelembe. (pl. kár 10%, de min. 100.000 Ft önrész esetén , ha a kár 2.000.000 Ft, akkor az önrész mértéke 200.000 Ft lesz.  Ha a kár ugyanennél az önrésznél csak 500.000 Ft, akkor az a biztosító társság 100.000  önrészt von le a kártérítés összegéből.)

CASCO biztosítás által fedezett kockázatok

Elemi kár: tűz, villámcsapás, robbanás, földcsuszamlás, kő- és földomlás, természetes üreg vagy talajszint alatti építmény beomlása, legalább 15m/mp sebességű szélvihar, felhőszakadás, árvíz, belvíz, egyéb vízelöntés, jégverés, lezúduló hótömeg és hónyomás által gépjárművünkben vagy tartozékaiban okozott kár.

Töréskár: baleseti erőhatás által keletkezett sérülések, továbbá idegen személy által okozott rongálás, gépjárművünkben vagy tartozékaiban okozott kár.

Lopáskár: gépjárművünk ellopása vagy elrablása, vagy tartozékainak részlopása, rablása esetén okozott kár. A biztosító társaság a kár esetén vizsgálja az előírt védelmi előírások betartását, valamint a szükséges papírokat és tartozékokat bekéri (pl. pótkulcs, forglami, törzskönyv)

Üvegtörés kár: baleseti erőhatás által keletkezett sérülések, továbbá idegen személy által okozott rongálás, gépjárművünkben vagy tartozékaiban okozott kár.

CASCO biztosítás kizárásai általában

 • lejárt forgalmi engedéllyel közlekedő autóban keletkezik kár
 • gyógyszer, kábítószer, alkoholos befolyáltság alatt okozunk kárt
 • súlyos gondatlanság, jogellenes, szándékos károkozás
 • a gépjárművet nem rendeltetésszerűen használták, műszaki állapotát elhanyagolták
 • védelmi berendezés nem megfelelő megléte esetén

CASCO biztosítás területi hatálya

Általában Európa teljes területére kiterjed, egyes biztosító társaságoknál Törökország területére is. Általában nem terjed ki a fedezete a volt Szovjetunió területére, kivéve Észtország, Lettország és Litvánia területét.

CASCO biztosítás megkövetelt védelmi előírások

CASCO biztosítás kalkulátor használatával a választott CASCO biztosítás esetén a program biztosító társaságonként megadja a szükséges vagyonvédelmet, ennek hiányában általában lopás kockázatot kizárják. Megkövetelt védelmi előírások általában:

 • gyári vagy utólagosan beépített indításgátló (immobilizer)
 • gyári vagy utólagosan beépített riasztó
 • riasztó és immobilizer együttesen
 • GPS
 • rablásgátló
 • mehanikus védelem (kormányzár, váltózár)

Fontos: a védelmi berendezéseknek MABISZ által minősítettnek kell lenniük. Adott védelmi berendezés beszerelése esetén a biztosító társaság kedvezményt ad (pl. GPS 10-20%)

Tipp: Több autó esetén kössön flotta CASCO biztosítás szerződést.

Hasznos tanácsok CASCO Biztosítás esetén

Ne hagyjuk, felejtsük az autónkba:

 • ne hagyjuk gépjárművünkbe az autó forgalmi engedélyét, törzskönyvét, személyes iratokat
 • ne hagyjuk gépjárművünkbe a slusszkulcsot, pótkulcsot
 • ne hagyjuk gépjárművünkbe a riasztót, indításgátló leírását, indításgátló póttávirányítóját, kapunyitót

mert lopáskár esetén a fentieket a kárszakértőnek le kell adnunk, ennek hiányában elutasításra kerülhet a kárunk kifizetése.

Apróbb koccanás, vagy defekt esetén a kiszálláskor mindig vegyük ki az indítókulcsot, mivel sok esetben trükkös tolvajok áldozata lehetünk.

Gépkocsink indítókulcsának elvesztését azonnal jelenteni kell a biztosító társaságnak, mivel előírhatja a teljes zár cseréjét, megelőzendően egy gépjármű lopáskárt.

Használt autó vásárlása esetén érdeklődjünk a beépített extra tartozékok listájáról, mivel a legtöbb CASCO biztosítás csak az alapfelszereltséget biztosítja, az extra - utólagosan beszerelt tartozékokat pl. alufelni, légkondi - nem, csak külön díj megfizetése mellett. Amennyiben nem tudjuk ezt megállapítani és gépjármű kereskedésben várásoljuk az autónkat, kérhetünk egy eurotax értékelést, amelyből egyértelműen kiderül gépjárművünk felszereltsége.

Ha új CASCO biztosítás szerződést köt, de másik biztosítónál, akkor a régi biztosítójától kérhet casco biztosítás igazolást a kármentes időszakról, mivel a casco biztosítás bónusz az új CASCO biztosításnál is érvényesíthető a legtöbb helyen.

Kötelező biztosítás kötése esetén érdemes casco biztosítás díját is együttesen kiszámolni, mivel együttkötésre a legtöbb biztosító társaság kedvezményt biztosít.

CASCO biztosítás hírek

CASCO biztosítással kapcsolatos híreinket és cikkeinket itt találja:

A kötelező és a casco biztosítás együttkötése

2017. október 30., hétfő

A legtöbb ember arra törekszik, hogy a kötelező biztosítását úgy válassza ki, hogy a lehető legkevesebb pénzt kelljen kifizetnie, és ebben a szerződésben lehetőleg minden olyan feltétel benne legyen, ami számára szükségszerű. A kötelező biztosítás mellé nem csak azért érdemes megkötni a CASCO biztosítást, mert így élvezhetünk tökéletes védettséget, hanem mert így igen nagy kedvezményekben is részesülhetünk.

Az ASTRA Biztosító csődje - mit kell tenniük az ügyfeleknek?

2015. augusztus 31., hétfő

Az egykori piacvezető romániai Astra S. A. Biztosító csődbe ment hazájában. A cég magyarországi és szlovákiai fiókteleppel is rendelkezik, ezért ezen országokban szerződött ügyfeleket is érinti az anyavállalt csődje. Magyarországon mintegy 160.000 kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést, 20.000 lakásbiztosítást és 10.000 casco biztosítási szerződéssel rendelkezik az Astra Biztosító. A jelenlegi szerződéseket újra kell kötni a kötelező biztosítás esetében, és ez valószínűleg díjemelkedést okoz az ügyfelek körében.

Egyre nagyobbak a vadkárok

2013. október 18., péntek

Változnak a szabályok a vadkárok megtérítését illetően. Sok gazda panaszkodik az elszaporodott vaddisznók miatt, emellett problémát jelent az autósok és a vadállatok találkozása is a közutakon.

Pechtol János, a Vadászkamara főtitkára az MR1 Kossuth Rádió Napközben című műsorban a közutakon jelentkező, vadállatokkal kapcsolatos problémákról kifejtette: az ilyen baleseteknél mindkét fél viseli a találkozás következményeit. Felhívta a figyelmet arra, hogy az autósoknak fokozottan figyelniük kell a jelzett szakaszokon a vadállatok jelenlétére. Úgy véli, nincs száz százalékos megoldás ezen találkozások elkerülésére, ugyanakkor a közelmúltban tárgyaltak már erről közútkezelő cégekkel.

 

All-in, az Ön gépjárművének is!

2013. október 13., vasárnap

Aegon Biztosító társaság újabb innovatív termékkel lépett piacra, az ALL-IN gépjármű biztosítással. Ennek a biztosításnak lényege, hogy a a egy limitált casco biztosítási fedezet mellé több kiegészítő biztosítást is az ügyfelek saját maguk állíthatnak össze, amelyek díjai igen kedvezőek. Az alap casco biztosítás azonban töréskár eseén csak egy megadott limitösszegig téríti meg a károkat OPTI és a MAXI csomagban, illetve a MINI csomag nem tartalmazza azt.

Idén új adó terheli a cascót

2013. január 23., szerda

Bár a casco nem kötelező biztosítási forma, a felelősségteljes autósok az előbbi mellé ezt is megkötik, hogy teljes biztonságban érezhessék magukat vezetés közben. A kötelező felelősségbiztosítás ugyanis baleset esetén csak a vétkes vezető által, a gépjárművünkben okozott károkat fedezi, a rongálásból vagy az időjárás miatt keletkezetteket nem. A casco a gépjárművünkben és az abban található poggyászban keletkezett, törésből, rongálásból, lopásból, tűzesetből eredő károk után fizet. Az autósok örömére az utóbbi években a casco költségei egyre csökkenő tendenciát mutattak. 2011-ben például az átlagdíj huszonnégy százalékkal alacsonyabb volt a 2006-asnál. A díj idén is csökkent, azonban egy új adófajta bevezetése miatt ennek előnyeit nem élvezhetjük maradéktalanul.

Joomla SEF URLs by Artio