Kötelező biztosítás hírek

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos híreinket és cikkeinket itt találja:

Kiegészítő biztosítások 2014-re! Ez az együttes ajánlattételi kedvezmény!

2013. november 25., hétfő

Drágultak idén a kötelezők: a megspórolható összeg már csak 2-3 ezer forint a tavalyi 8 ezerhez képest; de akár 1500 forintnál kevesebb is lehet. Jelentős összegeket spórolni csak úgy tudnak az autósok, ha kiegészítő biztosításokat, például cascot is kötnek a kötelező mellé.

Idén szinte csak akkor csökkenthetik kötelezőjük díját a gépjármű-tulajdonosok, ha különböző kiegészítő biztosításokat is igénybe vesznek a kgfb mellé. Így akár a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjának felét is megtakaríthatják. Ezt a lehetőséget ma már nem együttkötési kedvezménynek, hanem együttes ajánlattételi kedvezménynek hívják. A legnépszerűbb a kötelező-casco páros, de sokan kötnek lakásbiztosítást, életbiztosítást vagy balesetbiztosítást is a kgfb mellé.

 

Autósok harmada jelenlegi biztosítójánál kötötte újra a kötelezőjét

2013. november 22., péntek

Kevesebbet spórolhatnak idén az autósok. A jellemzően emelkedő kgfb-díjakról november 11-ig kapták meg biztosítójuk levelét a gépjármű-tulajdonosok. Az eddig váltók 60 százaléka az első hét tapasztalatai alapján a három legnépszerűbb biztosítónál kötötte meg a kötelezőt; 34 százalékuk pedig jelenlegi szolgáltatójánál kötött újra.

November 11-ig kapták meg az értesítést levélben vagy e-mailben az autósok jelenlegi biztosítójuk jövő évi köteleződíjairól. A díjértesítők az indexdíj mellett a bónusz besorolást is feltüntették, ez azonban változhat, ha az autós az évfordulóig eltelt időszakban kárt okoz a gépkocsival. Az első hét adatai szerint a gépkocsi-tulajdonosok 60 százaléka a három legnépszerűbb biztosítónál – Allianz, Posta, Groupama – kötötte meg kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását – ez az arány tavaly még csak 50 százalék volt. Az autósok 34 százaléka jelenlegi biztosítójánál kötötte újra kötelezőjét.

 

A vártnál nagyobb arányban emelkedtek a kötelezők

2013. november 14., csütörtök

A vártnál nagyobb arányban emelkedtek a kötelező biztosítások díjai, így az autósok közül sokan meglepődhettek a díjak kalkulálásánál, illetve, amikor kézhez kapták jelenlegi biztosítójuk levelét. Idén átlagosan csupán 3 ezer forintot spórolhatnak a kgfb-n.

Idén a tavalyi 8 ezer után csupán 3 ezer forintot spórolhattak átlagosan a gépjármű-tulajdonosok a kötelezőn. Az előzetes adatok szerint 380 ezer autós kalkulálta ki kötelezője díját az idei kampányban. Azok a gépkocsi-tulajdonosok, akiknek jelenlegi biztosítója 2-3 ezer forinttal emelte a díjakat, jellemzően az adott biztosítónál maradtak.

 

Emelkedtek a kötelező-tarifák 2014-re

2013. november 10., vasárnap

Jövőre a legtöbb autósnak többet kell fizetnie, mint idén, a biztosítók nagy része ugyanis emelte a tarifákat. A többletköltséget csökkenteni lehet azzal, ha az ügyfél új biztosítóhoz megy, újraköti jelenlegi biztosítását, vagy kiegészítő biztosításokat vesz igénybe. November 11-ig minden autós – akinek a biztosítási évfordulója a naptári évhez igazodik – megkapta postán vagy e-mailben jelenlegi biztosítója a jövő évre szóló díjértesítőjét, amelyek legtöbbje költségemelésről számolt be. Az átlagos köteleződíj 15 forint lehet. Így idén kevesen tudnak majd spórolni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításon a váltással, legfeljebb a drágulás mértékét minimalizálhatják. Tavaly az autósok átlagosan 8 ezer forintot takaríthattak meg a váltással, az idén eddig kötelezőt váltó gépjármű-tulajdonosok viszont csak 3 ezret.

Csökkenő benzinár miatt is növekedhetnek a díjak

2013. október 30., szerda

Az elmúlt hetekben tovább csökkent a benzin ára, amely akár kihatással is lehet a kötelezőú biztosítás díjára hosszabb távon. A biztosítások általában egy véletlen, előre nem látható eseményre nyújtanak pénzügyi fedezetet a kockázatfelosztás módszerét használva, a veszélyközösség megszervezése által. A díjkalkuláció során a biztosítók figyelembe veszik a múltbeli adatokat, a várható jövőbeli kárkifizetéseket is.

Joomla SEF URLs by Artio