UNION Biztosító önrészes kötelező biztosítás: volt - nincs!

2009. november 09., hétfő - kategória: Kötelező biztosítás hírek, UNION hírek

A PSZÁF állásfoglalása szerint az Union Biztosító által kidolgozott önrészes kötelező biztosítás terjesztését be kell fejeznie a biztosító társaságnak, mivel az jogszabályba ütközik. A felügyelet a biztosító társaságot 5 millió forintra büntette meg a a honlapján közétett határozat szerint.

Az önrészes kötelező biztosítás 20.000 Ft-os önrész válallása esetén 20% kedvezményt, 50.000 Ft-os önrészesedés esetén 30% kedvezményt biztosított volna az ügyfelek részére. A felügyelet a bírságon kívül kötelezte az Union Biztosítót, hogy az önrészes kötelező biztosítást szüntesse be, illetve dolgozza át, valamint két országos napilapban tegye közzé a változtatásokat.

Jól jártak akik eddig megkötötték az önrészes kötelező biztosítást?

Igen! A kedvezményt megtarthatják az ügyfelek, de károkozás esetén a biztosító nem kéri el az önrészt.

A biztosító továbbiakban a piaci gyakorlatnak megfelelően a kármentességet díjazza, a 20% és 30%-od kedvezmény mértékét az elmúlt időszak kármentes vezetése alapján fogják alkalmazni.

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio