Vételár biztosítás a totálkár ellen

2010. június 16., szerda - kategória: Kötelező biztosítás hírek

Vételár biztosítás, más néven GAP biztosítás, speciális gépjármű biztosítás módozat.

CASCO biztosítás vagy elszenvedett kár esetén a károkozó kötelező biztosítás szerződése a gépjárművünk káridőponti értékét téríti meg csupán. Az alacsony kezdőrészlettel, deviza autóhitel konstrukciók sok esetben az első pár évben bekövetkező totálkár esetén nem fedezi a kártérítés össze a még a fennálló hiteltörlesztés összegét.

A vételár biztosítás ezt a problémát oldja meg: egy bekövetkező CASCO biztosítás totálkár esetén a káridőponti érték és az új érték közötti különbözetet téríti meg, mindezt csupán havi néhány ezer forintért.

(pl. gépjárművünk értéke 4.000.000 Ft, a káridőponti érték 2.800.000 Ft, finanszírzási tőketörlesztésünk összege a kár idején 3.100.000 Ft. Ebben az esetben a vételár biztosítás a 2.800.000 Ft és 4.000.000 Ft különbözetét, 1.200.000 Ft-t téríti meg, a casco biztosítás a 2.800.000 Ft-t, amelyből csupán az önrészesedést vonják le)

Európa egyes országaiban az autótolajdonosok több mint 40%-a rendelkezik már ezzel a biztosítással, azonban Magyarországon nagyon kevés szerzőést kötnek.

A vételár biztosítás létezik CASCO biztosítás és KGFB szerződés mellé köthető meg, új és használt autóra egyaránt. Magyaországon a legelterjettebb módozat az EuroGAP biztosítás és a KGFB GAP vételár biztosítás.

Amennyiben vételár biztosítást szeretne kötni, érdeklődjön az Ügyfélszolgálatunkon.

További részletek:

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio