Sofőr Felelősségbiztosítás - Wáberer Biztosító

2012. október 30., kedd - kategória: Kötelező biztosítás hírek, Wabard hírek

Újabb innovatív termékkel jelentkezik a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. a magyar biztosítási piacon. A Wáberer Hungária Biztosító Zrt. 2012. november 1-jétől értékesíti Sofőr Felelősségbiztosítási termékét.

Háttér:

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés esetén a bonus-malus rendszerrel járó előnyök és hátrányok a szerződő üzemben tartó személyéhez fűződnek, függetlenül attól, hogy az üzemben tartó gépjárművét ki vezette. Így előfordulhat, hogy ha az üzembentartó járművét más vezeti (pl. házastárs, gyermek, családtag, barát), és kárt okoz, az üzembentartó bonus besorolása csökken, és a következő évben és években magasabb díjat kénytelen fizetni. A Sofőr Felelősségbiztosítás / Bonuszőr ezt a hiányosságot igyekszik orvosolni.

Részletek:
A sofőr felelősségbiztosítás a megszerzett bonus-malus besorolás megtartását, megőrzését biztosítja. A Sofőr Felelősségbiztosítás biztosítója a kötelező gépjármű-felelősségbiztosító által kifizetett teljes kárösszeget – a biztosítási szerződésben meghatározott biztosítási összeg erejéig – a gépjárművel káreseményt okozó vezető felelősségbiztosítása alapján a kötelező felelősségbiztosítónak megfizeti. Ezt a tényt pedig, az üzemben tartó bonusz besorolását illetően úgy kell figyelembe venni, mintha a kötelező gépjármű-felelősségbiztosító részéről kártérítési kötelezettség nem keletkezett volna, így megmarad az üzembentartó bonusz besorolása.

Sofőr Felelősségbiztosítás csak személygépkocsira és a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsira köthető, a Wáberer Hungária Biztosító kötelezője mellé. A termék díja a kötelező díjától függ, de Bonuszőr biztosítás kötése esetén kedvezmény jár a kötelező díjból, így az együttes díj nagyságrendileg 100 forinttal lehet több mint csak a kötelező önálló díja.

A biztosítás területi hatálya azonos az üzemben tartó által az adott gépjárműre kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés területi hatályával, és a biztosítási fedezet a biztosítási szerződés hatálybalépésétől a szerződés megszűnéséig bekövetkezett biztosítási eseményre terjed ki.

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio