Nem várható új biztosító piacra lépése 2014. évre

2013. október 15., kedd - kategória: Kötelező biztosítás hírek

Megtörni látszik a trend, mivel a kötelező biztosítás 2014. évére nem várható új biztosító társaság piacra lépése. Az elmúlt években az ügyfelek már megszokhatták, hogy minden év vége előtt új biztosító társaság lépett a kötelező gépjármű felelőússégbiztosítás (kgfb) piacára, ezálta még lejebb nyomva az árakat. Véleményünk szerint 2014. évre ez a tendencia megfordulni látszik, mivel új biztosító nem, de a jelenlegi szereplők közül akár vissza is léphetnek a kgfb módozatértékesítéséről, ezáltal szűkítve a piaci versenyt.

A legfiatalabb biztosító társaság a KGFB területén az ASTRA Biztosító. A társaság 2011. év végi kampányban jelentette be, hogy 2012. évtől kezdve értékesíti a KGFB módozatot, amelyet a casco és a lakásbiztosítás követett. Az első kampányban az ASTRA kb. 100.000 új ügyfél bizalmát nyerte el, azonban a következő időszakban mintegy 20-30 ezer ügyfél pártolt át másik társasághoz. Ebből is látszik, hogy az online kötelező biztosítás esetében az ügyfeleknek első sorban az ár a fontos, mivel a kgfb módozatot törvény szabályozza, minden biztosító társaságra úgyanazok a törvényi előírások vonatkoznak.

A 2014. évre a kisebb állománnyal rendelkező társaságok közül akár előfordulhat állomány átadás, vagy akár a kgfb módozat értékesítésének megszüntetése is, mivel a jelenlegi piaci verseny között csak bizonyos ügyfélszám felett lehet rentábilisan működtetni a kgfb módozatot.

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio