Kötelező kalkulátor 2011

2010. október 01., péntek - kategória: Kötelező biztosítás hírek

A kötelező kalkulátor 2011 online díjszámítás, biztosító váltás

A novemberi kötelező biztosítás 2011 átkötési kampánya előtt érdemes áttekinteni a biztosítás kötés folyamatát, mielőtt a kötelező kalkulátor 2011 használatával díjat számolnánk, illetve biztosítót váltanánk. A kötelező biztosítás a gépjármű üzembentartók részére kötelező jeleggel megkötendő biztosítás, amely harmadik félnek okozott vagyoni és személyi sérüléses károkat térít meg helyettünk.

A kötelező biztosítás megkötésére nekünk kell ajánlatot tennünk, amelyet a kötelező biztosító társaságok kötelesek elfogadni, kettő eset kivételével, amely a szerződés díjnemfizetése megszünése vagy biztosító társaság általi évfordulós felmondás miatt. A kötelező kalkulátor 2011 használata előtt érdemes figyelnünk a biztosítás megkötésének okára is, amely leggyakoribb ebben az időszakban az évfordulóra történő rendes felmondás, de aki novemberben vásárolt gépjárművet, nekik a "használt vagy új gépjárművet vásároltam" opciót kell választaniuk.

Díjnemfizetés miatt megszűnt szerződések esetén a biztosító kockázata a türelmi diő leteltével megszünik, az okozott kárért a károkozó saját maga felel, a díjjal nem fedezett időszakra fedezetlensi díjat kell megfizetni.

A bónusz-malusz rendszere a balesetmentes vezetőknél kedvezményt, balesetet okozóknál pótdíjat jelent. A bónusz fokozatot üzembentartóra számolják, de több autó esetében nem érvényesíthető ugyanaz a bónusz besorolás minden autóra. A kártörténeti igazolás alapján történik a tényleges bónusz-malusz besorolása, ennek hiányában A00-ba sorolják autónkat.

A kötelező biztosítás tartama határozatlan tartamú, amely annyit jelent, hogy felmondás hiányában ugyanannál a biztosítónál maradunk az új meghírdetett biztosítási díjon. Ezért érdemes minden évben a kötelező kalkulátor alapján pár perc alatt újraszámolni a lehetséges díjakat, mivel adott biztosítónk is jelentős díjemelést hajthat végre a szerződésünk díjában.

Flotta kötelező biztosítás szerződés köthető azon ügyfelek esetében akik min. 5 db azonos üzembentartó által köt szerződést - jellemzően céges flotta biztosítások - nekik további kedvezményeket biztosítanak, azonban ezek díját is előre, október 30-án kell meghírdetni, attól év közben eltérni nem lehet.

A kötelező kalkulátor éves, féléves és negyedéves díjfizetésre nyújt lehetőséget, illetve csoportos banki beszedés esetén van lehetőségünk havonta fizetni a díjunkat.

A kötelező biztosítás 2011. évi legfontosabb változása az új kategóriák bevezetése, vagyis az eddig megszokott cm3 besorolás helyett már kw alapján számolja ki a biztosítási díjat a kötelező kalkulátor 2011. évre.

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio