Kötelező biztosítás váltás most, évforduló jövőre

2010. november 07., vasárnap - kategória: Kötelező biztosítás hírek

2010. január 1-vel a kötelező biztosítás évfordulójának egységes január 1-i dátumát eltörölték, az év közben vásárolt gépjármű, vagy új üzembentartó bejegyzés esetén ezek a dátumok lettek a kötelező biztosítás szerződés évfodulója. A változás nem érinti az egységes díjtarifák meghirdetését, amelyet a biztosító társaságoknak minden év október 30-án kell közzé tennijük a következő évre, és azon egy évig nem módosíthatnak.

A kötelező biztosítás 2011. évi legfontosabb változása, hogy január 1-től már nem hengerűrtartalom alapján kategórizálják az autókat, hanem teljesítmény szerint.

Az idei évi kötelező biztosítás váltás esetén azok az ügyfelek is válthatnak akiknek nem január 1-i évfordulós szerződésük van, mivel ha most kötik meg a szerződésüket - természetesen azzal az évfordulóval, amely számukra lehetséges - csak nyerhetnek, mert megkaphatják a kármentességi kedvezményt, amelyet akkor sem vonhat vissza a biztosító, ha évfordulóig kárt okoz, mivel a jogszabály szerint a biztosítók csak bónusz-malusz besorolás romlása esetén módosíthat díjat, és a meghirdetett díjak úgysem fognak változni addig.

A kötelező biztosítás 2011 váltás minden idők legnagyobb váltásának igérkezik, valószínűleg több mint 2 millió üzembentartó válthat biztosító társaságot, kedvezőbb díj alapján.

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio