Kötelező biztosítás nem fizetése

2011. január 30., vasárnap - kategória: Kötelező biztosítás hírek

Kötelező biztosítás nem fizetése esetén a biztosító társaság a 60. napos KGFB türelmi idő lejárat után törli a szerződést, illetve erről az ügyfelet írásban értesíti 30 napon belül. A díjjal nem fedezett időszakra visszamenőlegesen fedezetlenségi díjat kell fizetni, amely jóval magasabb lehet a kötelező biztosítás tarifális díjnál.

A díjnemfizetéssel törölt szerződések esetén a törlés dátumától okozott károkért az üzembentartó felel, vagyis neki kell kifizetni a kártérítés összegét. A kötelező biztosítás nem fizetése esetén a biztosítót lejelentési kötelezettség terheli, amelynek végén az illetékes jegyző kivonja a forgalomból az autót. A fedezetlenségi díj megfizetésére általában nem adnak részletfizetési lehetőséget, azt egy összegben kell befizetni utólagosan a szerződés ismételt megkötése alkalmával az időszaki díjjal együtt.

A kötelező biztosítás díjának megfizetése minden esetben az ügyfél felelőssége, még akkor is ha a biztosító semmilyen díjbekérőt, csekket, kötvényt nem küld. Érdemes ezért ellenőrizni a kötelező biztosítás díjrendezettségét folyamatosan.

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio