Kiegészítő biztosítások 2014-re! Ez az együttes ajánlattételi kedvezmény!

2013. november 25., hétfő - kategória: Kötelező biztosítás hírek

Drágultak idén a kötelezők: a megspórolható összeg már csak 2-3 ezer forint a tavalyi 8 ezerhez képest; de akár 1500 forintnál kevesebb is lehet. Jelentős összegeket spórolni csak úgy tudnak az autósok, ha kiegészítő biztosításokat, például cascot is kötnek a kötelező mellé.

Idén szinte csak akkor csökkenthetik kötelezőjük díját a gépjármű-tulajdonosok, ha különböző kiegészítő biztosításokat is igénybe vesznek a kgfb mellé. Így akár a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjának felét is megtakaríthatják. Ezt a lehetőséget ma már nem együttkötési kedvezménynek, hanem együttes ajánlattételi kedvezménynek hívják. A legnépszerűbb a kötelező-casco páros, de sokan kötnek lakásbiztosítást, életbiztosítást vagy balesetbiztosítást is a kgfb mellé.

 

 

Kedvezményt ad együttkötéskor a Generali és az Union is

Kötelező és casco kötése esetén együttes ajánlattételi kedvezményt biztosít például a Signal Biztosító vagy az Union Biztosító. A Generalinál 15 százalékos kedvezményt kapnak azok a gépjármű-tulajdonosok, akik már rendelkeznek náluk cascóval vagy most kötnek, illetve, akik önvédelem kiegészítő biztosítást vesznek igénybe. Azok is kapnak kedvezményt a kötelezőre, akik minimum 10 ezer forintos éves díjjal rendelkező élet-, baleset- vagy vagyonbiztosítást kötnek. A Genertelnél is kedvezmény jár a kötelezőre, ha az autós cascót vagy lakásbiztosítást is köt. Szintén kevesebbe kerül a kgfb, ha az ügyfél utánfutós járművét is náluk biztosítja; így utóbbi díja 0 forint.

 

A kiegészítő kedvezményekkel váltásra lehet bírni az autósokat

A Biztositas.hu online alkuszcég adatai szerint azokat az autósokat, akik nem terveznek váltani, mert csak 2-3 ezer forintos díjkülönbséget tapasztalnak jelenlegi biztosítójuk tavalyi és idei díjai között; kiegészítő kedvezményekkel mégiscsak váltásra lehet bírni 2014- évre. A gépjármű-tulajdonosok egynegyede választ kiegészítő szolgáltatásokat az alkuszcég tapasztalatai alapján: kétszer annyian, mint tavaly. Akár arra is van lehetőségük, hogy a kötelezőjüket ugyanott kötik meg ismét, és máshol vásárolnak kiegészítő biztosításokat. A kiegészítő biztosításokkal kapott kedvezmény eredményeképp akár felére is csökkenhet a kötelező díja.

 

A legnépszerűbb kiegészítő biztosítások

A biztosítók által ajánlott kiegészítő biztosítások közé tartozik például a vadkár-, a lopás casco, a gumiabroncs- és kátyúkár- vagy a parkolásbiztosítás. A vadkárbiztosítás a közlekedés során, nagy- vagy apróvaddal történő ütközés követeztében a gépjárműben bekövetkezett károkat téríti meg. A lopás casco a megfelelően lezárt és biztonságtechnikai berendezésekkel felszerelt gépjármű ellopása vagy jogtalan használata esetén fizet. A gumiabroncs- és kátyúkárbiztosítás az autó bármely használatban lévő gumiabroncsában váratlan ok miatt keletkezett kárt téríti meg, amennyiben a sérülést csak az abroncs a felniről való leszerelésével lehet kijavítani. A parkolásbiztosítás pedig a szabályos parkolás során bekövetkező – személy vagy másik jármű okozta – karosszériakárt téríti meg, beleértve a vandalizmust és a gépkocsi feltörése céljából elkövetett károkozást is.

 

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio