KGFB befizetési határidő közeleg

2010. február 20., szombat - kategória: Kötelező biztosítás hírek

Kötelező biztosítás (KGFB) befizetési határideje közeleg, és sokan nem kaptak még befizetési csekket, díjbekérőt a választott biztosító társaságtól. A kötelező biztosítás 2010. évi új szabályozásának köszönhetően a díjfizetési halasztás ideje 60 napra emelkedett, azonban március 1-vel ez a határidő is lejár.

Az ügyfelek számára  fontos, hogy a befizetést - annak ellenére, ha nem kapnak díjbekérőt,  csekket - teljesíteniük, valamint a biztosítás meglétét igazolniuk nekik kell. Az igazolást biztosító vagy alkuszcég által lehetséges, illetve az online rendszer használata esetén megküldött biztosítási ajánlat is alkalmas erre a célra.

2009 év végén több mint egymillióan váltottak kötelező biztosítást, az ügyfelek több mint fele online kötelező biztosítás (KGFB) kalkulátor segítségével.

A biztosító társaságoknál az kötelező biztosítás átlagdíjának 25.000 Ft-ra történő csökkentése éves szinten mintegy 20 milliárd forintos díjbevétel kiesést eredményezhet. Az Allianz Hungária Biztosító megőrizte piacvezető szerepét, a kötelező biztosítás piacból több mint 20%-al részesedik, második a Generali-Providencia Biztosító 15%-al, harmadik a Groupama-Garancia Biztosító 10%-os teljesítménnyel.

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio