KGFB felmondó nyilatkozat

2011. február 27., vasárnap - kategória: Kötelező biztosítás hírek

A kgfb felmondó nyilatkozat a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) megszüntetéséhez elengedhetetlen. A nyilatkozatnak tartalmi és formai követelményei vannak, illetve időbeli korlátja.

A kötelező biztosítás megszüntetése több esetben is előfordulhat, leggyakrabban az évfordulóra történő felmondás, érdekmúlás vagy közös megegyezés lehetséges. Az évfordulóra történő felmondás esetén a kgfb felmondó nyilatkozatot az évforduló előtt min. 30 nappal írásban a jelenlegi biztosítóhoz kell eljuttatni írásban (faxon vagy levélben), amelynek leadásának igazolását célszerű megtartani, illetve kérni a kártörténeti igazolás megküldését. Az érdekmúlás esetén igazolnunk szükséges a kötelező biztosítás megszüntetését, ilyen lehet a gépjármű adás-vételi szerződés, vagy a forgalomból való kivonás is. A közös megegyezéssel történő kötelező biztosítás megszüntetését írásban kell visszaigazolnia a biztosítónak, ebben az esetben is fontos, hogy folyamatos legyen a kötelező biztosítás fedezete, vagyis a megszűnés dátumától új szerződést kell kötnünk.

A kgfb felmondó nyilatkozatnak tartalmaznia kell:

  • szerződő adatait (név, cím, jogi személynél adószám is)
  • kötelező biztosítási szerződés kötvényszámát
  • a biztosított gépjármű rendszámát
  • a levél célját: pl. „kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés rendes felmondása”
  • szerződő aláírását
  • dátumot

A kötelező biztosítás kalkulátor használata esetén amennyiben szükséges a rendszerünk automatikusan kiállítja a megadott adatok alapján a kgfb felmondó nyilatkozatot, amelyet cégünk eljutatt a megadott biztosítóhoz, ha időben megkapjuk aláírva az alkuszi megbízásunkat.

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio