Kevesebben váltottak idén biztosítót

2011. december 07., szerda - kategória: Kötelező biztosítás hírek, UNIQA hírek

Folyamatosan csökken a 2009. évi csúcshoz képest az év végi kötelező biztosítási kampányban biztosítót váltó ügyfelek száma. Az alacsony alapdíjaknak és az egyre több évközi évfordulós szerződésnek köszönhetően a két évvel ezelőtti, rekordnak számító közel 1,6 millió váltóhoz képest idén novemberben a 800 ezret sem érte el azoknak a száma, akik új biztosító mellett tették le voksukat 2012-re.

Úgy tűnik hiába csökkentették a biztosítók további 20-30%-kal kötelező díjaikat a tavalyi évhez képest, a pár ezer, vagy az eleve alacsony díjaknak köszönhetően inkább már csak néhány száz forinttal olcsóbb díjért az ügyfelek már nem vállalták a biztosítóváltás procedúráját és inkább elfogadták jelenlegi biztosítójuk jövő évi díjajánlatát.

A kevesebb váltó ellenére az UNIQA Biztosító egyértelmű sikereket könyvelhet el idén, mivel különösen alacsony díjszabása miatt szinte minden esetben a díjtáblázatok élén szerepelt. Kedvezően változott még az ügyfélállomány a Genertel, Posta és Wabard biztosítóknál.

Az október 30-án a biztosítók jövő évi díjtarifáinak kihirdetésével indult kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány december 1-vel tulajdonképpen véget ért, mivel már csak azoknak van lehetőségük váltani, akik határidőre felmondták, de még nem kötötték meg jövő évi kötelező biztosításukat.

Azt azonban, hogy ténylegesen mennyit is kell majd a jövő évben konkrétan fizetniük az autósoknak a kötelező biztosításukra még nem lehet pontosan tudni, mivel a biztosítók a baleseti adó összegét is hozzá fogják adni a végszámlához, aminek az összege az éves kötelező biztosítási díj 30%-a, de maximum 83 Ft/nap.

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio