Kevesebben váltanak KGFB-t 2016-ra

2015. november 04., szerda - kategória: Kötelező biztosítás hírek

Az első napok tapasztalatai alapján kevesebben váltanak kötelező biztosítást 2016-ra, mint a tavalyi kampány hasonló időszakában. Az átlagos díj kb. 15.000 Ft nőtt (+baleseti adó), a legkedvezőbb díjakat - természetesen átlagosan - Allianz, K&H, MKB, Signál és az Union Biztosítót választja. A biztosítók díjbevétele éves szinten a kötelező biztosítási módozatból ismét meghaladhatja a 100 milliárd forintot 2016-ban.

A biztosító váltás 2016-ra az előzetes várakozással szemben jelentős mértékben csökkenhet, max. 100-150 ezer fő élhet ezzel a lehetőséggel. Ez a kötelező biztosítási kampányban válók számát tekintve negatív rekord lehet, mivel pár éve még bőven 1 millió ügyfél váltott hasonló időszakban. 

Az alacsony váltást az okozza, hogy bár százalékosan magas, mintegy 20%-30%-os díjemelkedést láthatunk a jelenlegi kampányban, azonban ez az alacsony díjak miatt összegszerűségében nem éri el a 2.000 forintot ügyfelenként, amely még az "ingerküszöb" alatti érték, ezért a váltással és az azzal járó adminisztrációs teherrel nem vesződnek inkább az ügyfelek.

A következő években erősödhet a biztosítók részéről az a trend, hogy adott ügyfelet minél több biztosítási módozattal próbálnak magukhoz kötni, vagyis felerősödhet a keresztértékesítést jelentősége, azonban azokat a piaci szegmenseket, amelyek veszteséget okoznak - az idei kampányban pl. az autós futárok - még jelentősebb díjemelkedéssel vagy akár felmondással is sújthatják.

A fenti folyamatokat tovább erősítheti, illetve további díjemelkedés lehet az elkövetkező években még az, hogy még több ügyfél fog évközi kötelező biztosítási évfordulóval rendelkezni, amelyben még magasabb átlagdíjakat érvényesítenek a biztosítók.

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio