Jön a 2014. évi kampány. Vagy mégsem.

2013. október 15., kedd - kategória: Kötelező biztosítás hírek

Korábbi években megszokhattuk, hogy ha november, akkor minden honnan a kötelező biztosítási kampány hirdetéseit halljuk, látjuk. Idén lehet, másképp lesz. 2010. január 1-től eltörölték az addig mindenki számára kötelező január 1-i évfordulót. Az azóta eltelt időszakban kb. 40-45%-a az embereknek évközi évfordulós kötelezővel rendelkezik gépjármű vásárlás, vagy módosított üzembentartói bejegyzés miatt. A tavaly hozott szigorítás tovább nehezíti a váltani akarók helyzetét, mivel a biztosító váltást szoros határidők közé terelték. És ez még nem minden 2014-re...

További bizonytalansági tényező, hogy a biztosító társaságoknak már nem kell egységesen november 1-vel új tarifát hirdetnie a következő évre, mivel 2013. január 1-től minden biztosító bármennyi alkalommal új kötelező tarifát hirdethet meg, csak azt 60 nappal korábban közzé kell tenniük. Ennek következtében az is előfordulhat, hogy novemberben nem adnak ki új tarifákat a 2014. évre vonatkozóan.

Szigorú határidők a váltást kezdeményezőknek

Évforduló előtt legkorábban 60 nappal mondhatják fel a meglévő szerződést, de legkésőbb a szerződés évfordulójának 30 napjáig meg kell küldeni a felmondást. A felmondásnak írásban és személyesen lehet kezdeményezni, adott formai feltételeknek meg kell felelnie. Az új, érvényes szerződéssel az évfordulóval már rendelkeznie kell az ügyfélnek. Díjhiányos szerződést nem lehet felmondani, illetve bizonyos esetekben az új, választott biztosítónak nem kell befogadnia az új szerződést.

Pár százezer ember válthat

Várhatólag a fenti okok miatt a november, december időszakban a kötelező biztosítást váltók száma nem fogja elérni az 500.000 darabszámot, vagyis az eddig megszokott novemberi kampány a tömeges váltók hiányában pár éven belül akár okafogyottá is válhat.

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio