Érvényes kötelező biztosítás nélkül - óriási a kockázat

2013. október 16., szerda - kategória: Kötelező biztosítás hírek

Hatalmas kockázatot vállal az, aki érvényes kötelező biztosítás nélkül gépjárművet vezet. A gépjármű veszélyes üzemnek minősül, ezért szinte bármilyen baleset esetén a károkozás esete fennt állhat. Kötelező biztosítás hiányában egy személyi sérüléssel járól balesetnél a károkozó, gépjármű vezetője több tízmillió forintos kártérítéssel is szembesülhet, még akkor is, ha a balesetet nem szándékosan okozta.

Mindenki ismeri azt a szituációt, amikor hirtelen egy labda gurul az útra, vagy a busz takarásából kifutnak a gépjármű elé. Sajnos legtöbb esetben ilyenkor egy gyermek a balesetet elszenvedő fél, mivel kellő tapasztalat hiányában nem figyelnek a forgalomra, amely következtében egy pillanat alatt megtörténhet a baleset. A gépjármű vezetője hiába tartja be a sebességkorlátozást, hiába vezet óvatosan, ha balesetet okoz, akkor is legjobb esetben kármegosztással kártérítéssel kell zartoznia a sérült felé, mivel a gépjármű veszélyes üzemnek minősül. Ezt a kárt hívatott a kötelező biztosítója megtéríteni, illetve pont azért kötelező a kötelező biztosítás, hogy a károsult ne maradjon kártérítés nélkül, a károkozót viszont a baleseti kártérítést ki tudja fizetni. Amennyiben nincs érvényes kötelező biztosításunk, a kártérítés összegét nekünk kell kifizetnünk!

Leggyakoribb hibák, amely miatt nem lesz érvényes kötelező biztosításunk:

  • Nem fizetjük be a díjat időben.
  • Felmondjuk a korábbi szerződést, nem kötjük meg időben az újat.
  • Biztosító mondja fel a szerződésünket, nem kötünk újat.
  • Nem kötjük meg azonnal a szerződésünket gépjármű vásárlásakor.
  • Rossz bónusz besorolást adunk meg, magasabb lesz a díj, amelyet nem rendezünk (időben)
  • Nem fizetjük be a fedezetlenségi díjat a későn megkötött szerződés után
  • Rosszul kötjük meg a biztosítást, nem lép hatályba.
  • Elutasítja a biztosító az új szerződés megkötését.

Látható, hogy rengeteg esetben lehetséges hibázni vagy csak egyszerűen kicsúszhatunk a határidőkből. Fontosnak tartjuk ezért, hogy minden esetben csak akkor vezessen gépjárművet, ha érvényes kötelező biztosítással rendelkezik.

 

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio