Csökkenő benzinár miatt is növekedhetnek a díjak

2013. október 30., szerda - kategória: Kötelező biztosítás hírek

Az elmúlt hetekben tovább csökkent a benzin ára, amely akár kihatással is lehet a kötelezőú biztosítás díjára hosszabb távon. A biztosítások általában egy véletlen, előre nem látható eseményre nyújtanak pénzügyi fedezetet a kockázatfelosztás módszerét használva, a veszélyközösség megszervezése által. A díjkalkuláció során a biztosítók figyelembe veszik a múltbeli adatokat, a várható jövőbeli kárkifizetéseket is.

 

A kötelező díját több tényező alapján határozzák meg a biztosító társaságok, leginkább az elmúlt évek statisztikáját és matematikai módszerek figyelembe véve nézik meg a legmarkánsabb költségeket. Ennek egyik eleme a károk kifizetése, amely kettő részre tagolódik: a vagyoni károkra és a személyi sérüléses károk rendezésére. A vagyoni károk esetében a károkénti kártérítési limit törvényileg minden biztosító esetében 500 millió forintig, személyi sérüléses károk esetében 1600 millió forintig van meghatározva, vagyis ezen összegig kell fedeztet nyújtaniuk.

 

A benzinárak csökkenése, illetve a gazdaság élénkülése mellett az elmúlt időszakban tapasztalt alacsonyabb gépjárműhasználat megfordulni látszik, egyre többen autózunk. Ennek megfelelően a biztosítók esetében a kárveszély növekszik, illetve a statisztikák alapján - több megtett úttal arányban - a bekövetkezendő károk gyakorisága ls kifizetendő károk összege is növekedhet, amelyek akár kötelező biztosítás díjának emelkedéséhez is vezethet.

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio