Biztosítók a kötelező biztosítás 2012. évi díjairól

2011. március 23., szerda - kategória: Kötelező biztosítás hírek, Allianz hírek, K&H hírek, KÖBE hírek, Posta hírek

A Portfolio.hu által szervezett Biztosítási Konferencián megszólalt szakemberek a kötelező biztosítás 2012. évére az átlagdíjak további csökkenésére számítanak.

A Közelekedési Biztosító Egyesület (KÖBE) igazgatója, Tóth Sándor kétszámjegyű díjcsökkenésre számít a kötelezp biztosítás 2012. évi átlagdíjában, azonban a flotta kötelező biztosítás területén díjnövekedést várt. Genertel Biztosító részéről Sebestyén László is elképzelhetőnek tart egy ekkora díjcsökkenést, azonban a Genertel Biztosító egy átlagdíj alatti szinten már nem kíván részt venni a piaci díjversenyben. A 2011. évben új piaci szereplőként résztvevő Astra Biztosító vezérigazgatója, Nagy György szerint csupán 1 számjegyű díjcsökkenés várható, de mindenféleképpen további díjcsökkenést vár.

A K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese, Kaszab Attila szerint is tovább csökkenhetnek az átlagdíjak a kötelező biztosítás 2012. évére, illetve nem lát okot a már most is rekord alacsony átlagdíjak miatti aggodalomra. (A K&H Biztosító 2011. évre több mint 300.000 új szerződéssel növelte az állományát a kötelező biztosítási piacon, ez egyik legsikeresebb évét zárva ezzel.) Kaszab Attila szerint a díjcsökkenést a bekövetkezett károk számának és kifizetett kártérítési összegek csökkenése miatt lehetséges, a tavalyi évben Szlovákiában és Csehországban is haonló folyamatok indultak el.

Horváth Andrea, az Allianz Biztosító vezérigazgató-helyettese szerint a biztosítók számára az ügyfélszegmentáció lesz a legfontosabb, ennek megfelelően biztosítónként változhat a az ügyfélcsoportok megitélése és a számukra nyújtott kötelező biztosítás díjszintje is 2012-ben. (Az Allianz Biztosító az e-gfb termék bevezetésével, valamint az új és régi ügyfelek számára nyújtott azonos és kedvező kötelező biztosítási díjaival megerősítette az ügyfélállományát, megerősítve ezzel a piacvezető pozicióját)

Pandurics Anett, a Posta Biztosító szerint a jelenlegi erős árversenyt  már nem sokáig tudja elviselni a biztosítási szktor, mivel az elmúlt időszakban több olyan intézkedés is történt (pl. bankadó), amelyek a biztosítók költségeit jelentősen megnövelték, és ezt a díjakba nem tudtak érvényesíteni.

Kapcsolódó: Díjemelkedés jöhet a kötelező biztosítás 2012. évére
Cikk részbeni forrása: http://www.portfolio.hu/vallalatok/ongondoskodas/meg_olcsobb_lehet_a_kotelezo_biztositas.146934.html

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio