Baleseti adó mértéke

2011. november 14., hétfő - kategória: Kötelező biztosítás hírek

Az országgyűlés támogatja a baleseti adóval kapcsolatos törvényt, vagyis minden megkötött kötelező biztosítás után 30%-ot kell megfizetni a szerződőnek, de ennek mértéke nem lehet magasabb, mint napi 83 Ft. A baleseti adó megfizetését a törvény életbe léptetése után kell csak megfizetni, vagyis előreláthatólag 2012. január 1-től.

A baleseti adó napi maximumának meghatározása lényegében a fuvarozókat védi, mivel számukra akár 80-100 ezer forintos többletterhet is jelenhetett volna az új adó mértéke. A baleseti adó törvényének zárószavazása jövő héten lesz, a törvény elfogadását követően leghamarabb 30 napon belül lehet hatályos.

A kötelező biztosítás 2012. évi váltási kedvet erősen befolyásolhatja a baleseti adó mértéke is, mivel alacsonyabb díj megfizetése után alacsonyabb baleseti adót kell megfizetni. A baleseti adót a biztosító társaságok fogják beszedni a választott díjfizetési ütem szerint, külön tételként feltüntetve a díjbekérőn. Amennyiben az ügyfél kevesebb díjat fizet be, akkor elsőként a baleseti adót kell belőle kiegyenlítenie a biztosítónak, a maradékot fordíthatja az esedékes díj rendezésére.

Az átlagdíjak 2012. évre 14.000 Ft alá csökkentet, a kötelező biztosítás kalkulátor segítségével pár perc alatt Ön is ellenőrizheti a díját és akár azonnal online biztosítót is válthat nálunk 100%-os árgarancia mellett.

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio