Autósok harmada jelenlegi biztosítójánál kötötte újra a kötelezőjét

2013. november 22., péntek - kategória: Kötelező biztosítás hírek

Kevesebbet spórolhatnak idén az autósok. A jellemzően emelkedő kgfb-díjakról november 11-ig kapták meg biztosítójuk levelét a gépjármű-tulajdonosok. Az eddig váltók 60 százaléka az első hét tapasztalatai alapján a három legnépszerűbb biztosítónál kötötte meg a kötelezőt; 34 százalékuk pedig jelenlegi szolgáltatójánál kötött újra.

November 11-ig kapták meg az értesítést levélben vagy e-mailben az autósok jelenlegi biztosítójuk jövő évi köteleződíjairól. A díjértesítők az indexdíj mellett a bónusz besorolást is feltüntették, ez azonban változhat, ha az autós az évfordulóig eltelt időszakban kárt okoz a gépkocsival. Az első hét adatai szerint a gépkocsi-tulajdonosok 60 százaléka a három legnépszerűbb biztosítónál – Allianz, Posta, Groupama – kötötte meg kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását – ez az arány tavaly még csak 50 százalék volt. Az autósok 34 százaléka jelenlegi biztosítójánál kötötte újra kötelezőjét.

 

 

 

Sok százezren számolhatták már ki a díjukat 2014-re

A jelenlegi biztosítójuk jövő évi díjait sokalló gépjármű-tulajdonosok az online alkuszcégek internetes biztosításkalkulátorai segítségével kiszámíthatták, hol köthetnek kötelezőt a legkedvezőbb feltételek mellett – ezt a kalkulációt természetesen már november 11. előtt is elvégezhették. A szükséges adatok – például a gépjármű típusa vagy évjárata – megadása után a kalkulátor kiszámítja, melyik biztosítónál milyen feltételekkel kötheti meg az autós jövő évi kötelezőjét. Az ajánlatok összehasonlításával pedig dönthet, hogy vált, vagy marad jelenlegi biztosítójánál. Az adatok alapján az első héten az összes kalkuláció alapján csak csupán 8% váltott kötelező biztosítást, de ez még a kampány vége felé változhat érdemben.

 

Az Allianz, a Posta és a Groupama volt a legnépszerűbb

A három legnépszerűbb biztosító idén változott: eddig az autósok 33 százaléka az Allianznál, 9 százaléka a Postánál, 7 százaléka pedig a Groupamánál kötötte meg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást. A negyedik és az ötödik helyen a K&H és az Aegon áll. A Postánál november 18-áig díjkedvezmény volt érvényben; ezt sokan igénybe vették: 18-ig így a biztosító még 20 százalékkal állt a második helyen. A kötelezőt váltók 52 százaléka több mint 5 ezer forintot spórolhatott a váltással. De azok is jobban jártak úgy, hogy újrakötötték a kgfb-t, akik jelenlegi biztosítójuknál maradtak. A gépjármű-tulajdonosok több mint háromnegyedének emelt díjat jelenlegi biztosítója ez eddig elvégzett számítások alapján.

 

Az autósok 47 százaléka az utolsó 10 napra hagyja a döntést

A korábbi évek eredményeit összesítő statisztikák szerint az autósok 47 százaléka hagyja a döntést az utolsó tíz napra (január 1-jei évforduló esetén 2013. december 1-ig kell eldönteniük, hol kötnek kötelezőt). A váltások majdnem 30 százaléka pedig a határidő előtti utolsó négy napon történt. Tehát a jelenleg az első három helyen álló biztosító sorrendje még változhat, pontos adatokat a kampány végén kaphatunk.

 

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio