Astra Biztosító - nem köthet új biztosítási szerződést

2015. szeptember 02., szerda - kategória: Kötelező biztosítás hírek, ASTRA hírek

A MNB 2015.09.01-i közleménye alapján a román Astra Biztosító magyarországi fióktelepe már nem fogadhat be új biztosítási szerződéseket, díjnemfizetéssel megszűnt kötelező biztosítási szerződések is csak már másik biztosító társaságnál köthetőek újra. Az intézkedés oka, hogy a romániai piaci felügyelet a biztosító engedélyét hivatalosan is visszavonta és felszámolási eljárást kezdeményezett.

 

A még meglévő és elő szerződéssel rendelkező ügyfelek esetében az MNB a közös megegyezéssel történő idő előtti megszüntetést javasolja, mint lehetőséget, akár a kötelező biztosítás esetén is. Ebben az esetben felhívják az ügyfelek figyelmét, hogy a közös megegyezéssel megszüntetett szerződések esetén az új szerződésnek időben folytonosnak kell lennie, mivel az esetlegesen kieső időszakra (fedezettel nem rendelkező tartamra) jóval magasabb, fedezetlenségi díjat kell megfizetniük a kötelező biztosítást váltó, volt Astra Biztosító fióktelepi ügyfeleinek.

A fenti folyamatok az ASTRA anyavállalat csődje miatt következtek be.

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio