A határidő december 1-je!

2013. november 26., kedd - kategória: Kötelező biztosítás hírek

Az idei évi kampányban az év végi évfordulós szerződések felmondási határideje december 1. Ez a határidő azért fontos, mert ha kötelező biztosítást szeretnénk váltani 2014-re, akkor eddig a dátumig kell beérkezni a felmondásnak a biztosító társasághoz. Aki ezt elmulasztja, annak a szerződése automatikusan újabb 1 évre meghosszabbítódik a jelenlegi biztosítójánál, az általa index levélben ajánlott díjon. Azok az ügyfelek, akiknek nem év végére esik az évfordulójuk, vagyis jellemzően 2010. január 1. után vásárolták a gépjárművüket, nekik a szerződés megkötése lett az évfordulójuk, ők évforduló előtt max. 60 nappal, de legkésőbb 30 nappal korábban mondhatják fel a szerződésüket. Az új, 2014. évi kötelező biztosítást december 31-ig kell megkötnie azoknak, akik felmondják érvényes a szerződésüket határidőre.

A 2014. évi kötelező kampányban az látszódik, hogy a biztosító társaságok már emelték pár ezer forinttal a díjakat, jelenleg díjcsökkenést egyre kevésbé lehet elérni, inkább a díjemelkedés mértékét lehet minimalizálni. A kötelező biztosítás díjemelkedését az indokolta, hogy a jelenlegi díjszinteken már veszteséget termelt ez a biztosítási módozat a biztosítóknak, mivel csupán 78 milliárd forint össz bevételet jelentetett nekik, miközben 4,3 millió gépjármű fedezetét vállalták. A díjcsökkentések előtt az átlagdíjszint meghaladta az évi 40 ezer forintot, napjainkban a kötelező átlag díja kb. 18 ezer forint körül alakul csupán.

Legalacsonyabb kötelező díjakat továbbra is a vidéki, kicsi teljesítményű gépjármű tulajdonosok kaphatják, amennyiben évek óta balesetmentesen vezetnek. Legmagasabb kötelező díjat a nyerges vontatók után kell fizetni, itt akár az éves díj elérheti a 800 ezer forintot is. Az elkövetkező években további mérsékelt díjemelkedés várható a piacon.

Hozzászólások (1)

  • Anci Ancika

    Anci Ancika

    2014. október 08. 10:44 |
    Ez az egész kötelező biztosítás egy undorítóan inkorrekt és bonyolult rendszer, ahol a cél az autósok megvezetése és kiszipolyozása. Különösen azokkal csesznek ki leginkább, akiknek kicsi a jövedelme, ha későn fizeti be, akkor olyan szankciók várják, hogy az csak a tönkremenetelhez vezethet, érthetetlen inkorrekt késedelmi pénzeket hajtanak be. Ilyen csak magyarországon van.

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio