Kötelező biztosítás hírek

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos híreinket és cikkeinket itt találja:

Gépjármű kárrendezés: változás csak 2011-től

2009. december 22., kedd

Elfogadta a parlament azt a törvényi szabályozást, amely alapján a gépjármű kárrendezés drasztikusan változni fog 2011-től. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) főtitkára, Trunkó Barnabás bízik abban, hogy addig még módosulhat a törvény, mivel több pontban kifogásolták a tövényi változást, illetve ezekkel a biztosító társaságok sem értenek egyet.

Különös kulcsszavas keresések

2009. december 13., vasárnap

A kötelező biztosítás kampány ideje alatt a legfontosabb kereséseken túl számos elütésből eredő keresést vagy különös keresési találatot kaptunk, ezek közül a legtöbb általános keresési hibákat, elütéseket tesszük közzé.

Legfontosabb keresések a kampány ideje alatt:

kötelező biztosítás, kgfb, kötelező biztosítás kalkulátor, kötelező biztosítás 2010,  gépjármű kötelező, kötelező biztosítás felmondás

KGFB kárkifizetés: számla alapján

2009. december 07., hétfő

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) kárrendezése után csak azok kapnák meg a teljes összeget, akik ÁFÁ-s számlára javítatják a gépjárművüket és azt be is mutatják. A pénzügyi törvénytervezetet a parlament tárgyalja, a közúti közlekedés módosító törvénye szerint.

Ez a módosítás több pontban szigorítaná a KGFB kárkifizetését, mivel a biztosító csak akkor fizetné ki a károsult részére a teljes kárt, ha a bemutatott számla részletesen tartalmazza az anyagköltséget, munkadíjat, egyéb szolgáltatásokat és az ÁFA összegét.

Vége az olcsó flotta díjaknak

2009. november 28., szombat

A mostani kötelező kampányban egyértelműen látszik, hogy vége az olcsó flotta kötelező biztosítás díjainak.

A drágulás oka, hogy a kötelező biztosító társaságoknak közzé kellett teniük a flotta díjakat is, és ettől nem térhetnek el. A PSZÁF fokozottan ellenőrzi ezek betartását, talán ebben szerepet kapott a Wabard Biztosító felfüggesztése is.

Joomla SEF URLs by Artio