Kötelező biztosítás hírek

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos híreinket és cikkeinket itt találja:

Autó biztosítások története

2010. február 06., szombat

Első autóbiztosítás megkötése

Az első autó biztosítás megkötése már 1896-ban megtörtént. Ekkor az autógyártás még szinte sehol sem járt, Henry Ford épp ebben az évben építette meg az első gépjárművét, a T-modell-t jó 15 évvel később kezdték el gyártani. Az autók ára abban az időben kisebb vagyonnal ért fel, az utakat még teljes egészében a lovasszekerek uralták.

Márciusig kell befizetni az új kötésű KGFB díját

2010. február 02., kedd

2009-ben felmondott és újrakötött kötelező gépjármű biztosítás (KGFB) 2010. évi díját a módosított szabályozás alapján 60 napos díjhalasztással lehet befizetni a korábbi 30 napos díjhalasztással ellentétben.

Ez azt jelenti, hogy a kötelező biztosítók részére még 30 nap áll rendelkezésre a biztosítási kötvények és díjbekérők kiküldésére, valamint az ügyfeleknek azok befizetésére. A kötelező biztosítás megkötését a rendszerünk által automatikusan kiküldött biztosítási ajánlattal lehet igazolni, de még ennek hiányában sem büntethet a rendőr március 1-ig.

Drágul a kötelező évközben

2010. február 01., hétfő

Több ízben jelent már meg cikk arról, mitől is drágulnak a kötelező biztosítási (KGFB) díjak január 1. után, de a kérdésben szinte mindenhol mást írnak le a portálok, illetve a biztosítók sem igazán nyilatkoznak erről a témáról.

Utána jártunk, mitől és hogyan változhatnak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak évközben.

Kötelező biztosítás kalkulátor (KGFB) + CASCO kalkulátor

2010. január 27., szerda

Kötelező biztosítás kalkulátor (KGFB kalkulátor) használata esetén alábbi biztosítási díjszámításokat tudja elvégezni járművére a biztosítási kalkulátorunkkal:

  • kötelező biztosítás (KGFB)
  • CASCO biztosítás
  • kötelező biztosítás (KGFB) + CASCO biztosítás együttkötés

Kötelező biztosítás (KGFB) és CASCO biztosítás együttkötése esetén általában a biztosító társaságok jelentős kedvezményeket adnak, nem is szólva az egyszerűsített adminisztrációról.

Joomla SEF URLs by Artio