Kötelező biztosítás hírek

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos híreinket és cikkeinket itt találja:

Közúti baleset, személyi sérülés kár rendezése kötelező biztosítási szerződésre

2010. február 07., vasárnap

Minden 100 közúti gépjármű balesetből 1 személyi sérüléssel végződik. A személyi sérülés után a károkozó kötelező biztosítója kártérítéssel tartozik a károsult felé, amelynek mértéke max. 1,6 milliárd forint. Ekkora nagyságú  összegnek kifizettetésére kevés az esély, azonban az ilyen jellegű kártérítések mértéke az uniós szintekhez képest igen alacsony hazánkban.

Autó biztosítások története

2010. február 06., szombat

Első autóbiztosítás megkötése

Az első autó biztosítás megkötése már 1896-ban megtörtént. Ekkor az autógyártás még szinte sehol sem járt, Henry Ford épp ebben az évben építette meg az első gépjárművét, a T-modell-t jó 15 évvel később kezdték el gyártani. Az autók ára abban az időben kisebb vagyonnal ért fel, az utakat még teljes egészében a lovasszekerek uralták.

Márciusig kell befizetni az új kötésű KGFB díját

2010. február 02., kedd

2009-ben felmondott és újrakötött kötelező gépjármű biztosítás (KGFB) 2010. évi díját a módosított szabályozás alapján 60 napos díjhalasztással lehet befizetni a korábbi 30 napos díjhalasztással ellentétben.

Ez azt jelenti, hogy a kötelező biztosítók részére még 30 nap áll rendelkezésre a biztosítási kötvények és díjbekérők kiküldésére, valamint az ügyfeleknek azok befizetésére. A kötelező biztosítás megkötését a rendszerünk által automatikusan kiküldött biztosítási ajánlattal lehet igazolni, de még ennek hiányában sem büntethet a rendőr március 1-ig.

Drágul a kötelező évközben

2010. február 01., hétfő

Több ízben jelent már meg cikk arról, mitől is drágulnak a kötelező biztosítási (KGFB) díjak január 1. után, de a kérdésben szinte mindenhol mást írnak le a portálok, illetve a biztosítók sem igazán nyilatkoznak erről a témáról.

Utána jártunk, mitől és hogyan változhatnak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak évközben.

Joomla SEF URLs by Artio