Kötelező biztosítás hírek

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos híreinket és cikkeinket itt találja:

Kötelező biztosítás váltás év közben

2010. február 11., csütörtök

A kötelező biztosítás 2010 évi szabályozása alapján év közben felmondható a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB), ha ebben a felek (biztosító és üzembentartó) kölcsönösen megegyeznek egymással.

Ebben az esetben az üzembentartó részére a felmondás napja áll rendelkezésére új kötelező biztosítás szerződés megkötésére, amely az online kötelező biztosítás kalkulátor segítségével csupán pár percet vesz igénybe.

Sokan nem kaptak még csekket az új KGFB szerződésükre

2010. február 08., hétfő

Sokan döntöttek a biztosító váltás mellett a tavalyi évben, azonban ennek megfelelen a biztosító társaságoknál megnövekedett adminisztrációs terhek miatt közel 500.000 ügyfél nem kapott még csekket és kötvényt a kötelező biztosítás (KGFB) 2010 szerződésükről. A törvényi változás azonban ezen a területen is pozitív változásokat hozott a KGFB piacán, mivel az eddigi 30 napos díjfizetési halasztást (türelmi időt) 60 napra módosították és március elejéig kell befizetni az első 2010. évi díjakat.

Közúti baleset, személyi sérülés kár rendezése kötelező biztosítási szerződésre

2010. február 07., vasárnap

Minden 100 közúti gépjármű balesetből 1 személyi sérüléssel végződik. A személyi sérülés után a károkozó kötelező biztosítója kártérítéssel tartozik a károsult felé, amelynek mértéke max. 1,6 milliárd forint. Ekkora nagyságú  összegnek kifizettetésére kevés az esély, azonban az ilyen jellegű kártérítések mértéke az uniós szintekhez képest igen alacsony hazánkban.

Joomla SEF URLs by Artio