Kötelező biztosítás hírek

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kapcsolatos híreinket és cikkeinket itt találja:

Összetörték az autómat! Fizet a kötelező biztosítás?

2010. február 13., szombat

Magyarországi telephelyű gépjármű üzembentartója köteles a gépjármű üzemeltetése során okozott károk fedezetére kötelező gépjármű felelősség biztosítás (kgfb) szerződést kötni, és a szerződést folyamatosan hatályban tartani rendszeres díjfizetéssel.

A díjfizetés mellett még számtalan feltétele van annak, hogy kár esetén fizessen a biztosító, de ha az alábbi pár jótanácsot szem előtt tartjuk, akkor nagymértékben elkerülhetjük a későbbi hosszas ügyintézést és rohangálást, elősegítve ezzel a mielőbbi érdemi kárrendezést és a kárkifizetést.

Kötelező biztosítás váltás év közben

2010. február 11., csütörtök

A kötelező biztosítás 2010 évi szabályozása alapján év közben felmondható a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB), ha ebben a felek (biztosító és üzembentartó) kölcsönösen megegyeznek egymással.

Ebben az esetben az üzembentartó részére a felmondás napja áll rendelkezésére új kötelező biztosítás szerződés megkötésére, amely az online kötelező biztosítás kalkulátor segítségével csupán pár percet vesz igénybe.

Sokan nem kaptak még csekket az új KGFB szerződésükre

2010. február 08., hétfő

Sokan döntöttek a biztosító váltás mellett a tavalyi évben, azonban ennek megfelelen a biztosító társaságoknál megnövekedett adminisztrációs terhek miatt közel 500.000 ügyfél nem kapott még csekket és kötvényt a kötelező biztosítás (KGFB) 2010 szerződésükről. A törvényi változás azonban ezen a területen is pozitív változásokat hozott a KGFB piacán, mivel az eddigi 30 napos díjfizetési halasztást (türelmi időt) 60 napra módosították és március elejéig kell befizetni az első 2010. évi díjakat.

Joomla SEF URLs by Artio