Kötelező biztosítás kalkulátor használata

A kötelező biztosítás (KGFB) kötés lehetőségét úgy alakítottuk ki honlapunkon, hogy online könnyen, gyorsan, egyszerűen, rugalmasan otthonról tudjanak tájékozódni a biztosítók termékeiről, az adott biztosítási díjakról, illetve személyre szabottan tudjon biztosítást kötni valamennyi régi és új ügyfelünk. A kötelező biztosítás kalkulátor (kgfb kalkulátor) használatát részletesen bemutatjuk.

Kattintson a KÖTELEZŐ DÍJSZÁMÍTÁS gombra a díjkalkuláció megkezdéséhez! » »

Ahhoz, hogy valóban pontos díjat kapjon kérjük különösen figyeljen oda kötelező biztosítás kalkulátor alapadatainak megadásakor.

A kalkuláció előtt készítse ki forgalmi engedélyét, vezetői engedélyét, személyi igazolványát.

A megadott adatok befolyásolják a díjszámítást, így minden adatot pontosan kell kitölteni és minden esetben át kell nézni a biztosítók által nyújtott kedvezmények listáját.

Alig pár lépésben elérhető, hogy a díjkalkuláció elkészüljön!

Az adatok folyamatos megadását követően a tovább gomb megnyomásával tud a következő oldalakra eljutni, így kapja meg cégünkkel szerződésben álló partnereink ajánlatait, díjkalkulációit.

A biztosítók ajánlatai közül érdemes úgy választani, hogy minden szempontból mérlegeli választását, például:

 • jelenlegi biztosítója a csekkeket, igazolásokat, egyéb biztosítási dokumentumokat időben a rendelkezésére bocsájtotta?
 • a biztosító elérhető volt könnyen telefonon, vagy akár személyesen?
 • mennyire gyors és rugalmas az adott biztosító kárrendezése?
 • stabil pénzügyi és szervezeti hátteret tudhat magáénak a biztosító?

Okozott kötelező biztosítás kár esetén, ugyan nem Önnek, hanem az Ön által másnak okozott ügyfélnek térít a biztosító kárt, de ha az Ön régi/új biztosítója nem, vagy nagy késedelemmel téríti meg a kárt, abban az esetben akár Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján kártérítési igénnyel léphet fel közvetlenül Ön ellen is a károsult.

Segítségképpen a biztosítók szolgáltatásait saját tapasztalataink alapján már minősítettük a kötelező biztosítás kalkulátor alatt, hogy Ön könnyebben választhasson.

Amennyiben sikerült Önnek kiválasztania a legkedvezőbb ajánlatot a kötelező  biztosítás kalkulátor alatt és meg kívánja kötni a biztosítási szerződést, kattintson a MEGKÖTÖM gombra.

Ezután a biztosításkötéshez már szükséges a regisztráció, illetve a korábban már regisztrált ügyfeleinknek a belépés, hogy biztosítását megköthesse.

Az előkészített dokumentumok alapján pár perc alatt, szintén a tovább gomb segítségével tudja elkészíteni a szerződését.

Az ajánlat kitöltés során minden oldalon, amikor a tovább gombra kattint, a kötelező biztosítás kalkulátor program leellenőrzi az adatokat azért, hogy ne történjen hiba az ajánlat elkészítésekor (ne hagyjon ki semmilyen fontos információt, amire a biztosítónak szüksége van).

Az elkészült szerződés és kapcsolódó dokumentumok .pdf formátumban tölthetők le, amennyiben az Ön számítógépén nem található Adobe Reader, innen letöltheti.

Amit Önnek meg kell küldenie részünkre

faxon, e-mail-ben vagy levélben:

 • alkuszi megbízásunkat, melyet kérünk szíveskedjen aláírni!
  Gazdasági társaság esetén cégszerű aláírás fontos!
 • a korábbi biztosítási szerződés felmondó nyilatkozatát szintén aláírva!
  (a szerződéssel együtt letölthető)
 • forgalmi engedély másolatát
 • az ajánlaton megjelölt kedvezményeket igazoló dokumentumok másolatait
  (pl.: születési anyakönyvi kivonat)

Csak abban az esetben tudja az új/régi biztosító figyelembe venni a kedvezményeket, amennyiben szerződése leadásakor a kedvezményt igazoló dokumentumok csatolva vannak. (Kivéve továbbra is az átkötési időszakban a kártörténeti igazolást (bonus/malus igazolás), mivel ilyenkor a biztosítók egymás közt kérdezik le a BOMA rendszeren keresztül (bonus-malus lekérdező rendszer) a bonus fokozatot.)

A BiztositasKotelezo.hu online kötelező kalkulátor által megkötött szerződéseken 60 napos díjhalasztás van azért, hogy a biztosító fel tudja dolgozni és kötvényesíteni tudja a szerződést.

Amennyiben Ön nem kapott a régi/új biztosítójától időben csekket, jelezze nekünk online, hogy értesíteni tudjuk a biztosítót a csekk elmaradásáról!

Reméljük sikerült megkönnyítenünk a biztosítási szerződés megkötését, amennyiben bármilyen további kérdésben segíthetünk, kérjük keresse munkatársainkat elérhetőségeinken!

TIPP: kösse meg szerződését azonnal (a szerződésére árgaranciát nyújtunk), vagy küldje el a díjszámítást e-mailen magának, hogy később folytatni tudja az adatok újboli bevitele nélkül.

Kötelező biztosítás kalkulátor és CASCO biztosítás kalkulátor együttkötés

Biztosítás kalkulátor lehetőséget adnak, hogy együttes díjszámítást alkalmazzon a kötelező biztosítás kalkulátor és CASCO biztosítás kalkulátor használatával, amelynek eredményeképpen Ön megkaphatja az együttkötési kevezményt, amennyiben az adott biztosító rendelkezik ezzel a kedvezmény rendszerrel.

A biztosítási kalkulátorok együttes használata esetén pár adattal kérünk be többet, amely főképp a CASCO biztosítási kalkulátor díjszámításához és CASCO védelmi előírásaihoz szükséges.  A kalkulátor használata előtt a fenti iratok előkészítésén túl kérjük gondolja át vagy tudakozzon, hogy a gépjárművében milyen extra tartozékok kerültek beszerelésre (pl. légkondiciónáló), illetve milyen védelemmel van ellátva a gépjárműve (pl. indításgátló), valamint a kilóméteróra állására is szüksége lesz.

Fontos átgondolni még, hogy a vezetők esetében vállal-e korlátozást (pl. 35 év alattiak nem vezetik az autót), mivel ez további CASCO kedvezményekhez vezethet, valamint milyen önrészeseést vállal, mivel a magasabb önrész alacsonyabb CASCO díjat eredményez. A díjfizetés ütemezését (pl. negyedéves) javasoljuk egységesen megadni a kötelező biztosítás és casco biztosítás esetén.

A kalkulátor használata végén további kigészítő biztosításük adhatóak meg módozatonként és biztosítónként, amelyet érdemes átgonolni és megkötni (pl. bentülők balesetbiztosítása).

Amennyiben a kötelező biztosítás kalkulátor és CASCO biztosítás kalkulátor együttes használat közben elakad, kérdése merülbe fel, kérjük hívja az ügyfélszolgálatunkat.

Joomla SEF URLs by Artio