Generali Bonus Garancia kiegészítő biztosítás, bónuszvédelem elérhető áron

2012. november 01., csütörtök - kategória: Kötelező biztosítás hírek, Generali hírek

A Generali csoport új kiegészítő biztosítással jelentkezett a kötelező biztosítás 2013. évi díjai mellet. A Generali Bonus Garancia biztosítás a kötelező biztosítási szerződés mellé köthető a biztosító társaságnál. A kiegészítő biztosítás lényegében az ügyfelek bónusz besorolását hívatott megvédeni, kisebb károk esetén, egyfajta bónuszvédelemként tekinthetünk erre a módozatra.

A kötelező biztosítás kapcsán az autósok a kárelőzményét bónusz-malusz besorolással osztályozzák, amely M4-A0-B10 között változhat. Minden új ügyfél A0-ba kerül, 1 év kármentes vezetés után egy bónusz fokozatot lép előre (B1), károkozás esetén kettő bónuszát veszíti el (M2). A bónusz fokozatok javulása fokozatonként kb. 5%-os díjengedményt jelent (B10-ben kb. a díj 50%-at kell megfizetniük), a M4 fokozat elérésénél viszont kétszer akkora díjat kaphatunk a biztosítótól. Károkozás esetén már eddig is bevett gyakorlat volt a biztosítók részéről, hogy a károkozót felhívták az okozott kár megfizetésére, amely alapján nem veszítette el az addig megszerzett bónuszát.

A Generali csoport által piacra vezetett új kiegészítő Bonus Garancia biztosítás a bónusz fokozatok elvesztését hivatott ellensúlyozni, max. 50.000 Ft-os kártérítési összegig évi 1.390 Ft díjért cserébe nyújtja a bónuszvédelmet. A kiegészítő biztosítás úgy működik, mintha az ügyfél saját maga fizette volna ki a kárát a károsult biztosítójának, de csak 50.000 Ft-ig működik, mivel ez a kártérítési limit.

Az egyértelműen megállapítható, hogy jelen kiegészítő biztosítás kedvező konstrukció lehet a kötelező biztosítás 2013. évi szerződéséhez, azonban nem elhanyagolható szempont a díjkülönbözet, hogy más biztosítóknál milyen összegen köthetnek szerződést az adott gépjárműre az ügyfelek, illetve az 50.000 Ft-os kártérítési limitet már egy kisebb kárból is kimerítheti az ügyfél, vagyis ezt a jövőben érdemes lehet emelnie a biztosítónak.

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio