Flotta vagy nem flotta kötelező biztosítás 2012. évére?

2011. november 12., szombat - kategória: Flotta biztosítás hírek

A flotta kötelező biztosítás szabályozása is változott 2010. január 1-től, vagyis a biztosító társaságoknak is a lakossági tarifahirdetéssel egy időben közzé kell tenniük a flotta kötelező biztosítás díjait, attól nem térhetnek el. 

A flotta kötelező biztosítás részvételét is meghatározták, csak azok a cégek vagy egyéni vállalkozók választhatják ezt a biztosítást, akiknek azonos gépjármű kategóriában min. 5 db autót üzemeltetnek. A flottában megkötött szerződések előnye, hogy az ügyfelek számára kisebb adminisztrációs terhet jelent, mivel egy díjbekérőn kapják meg a fizetendő díjat, illetve könnyebben tudják kezelni az autó eladás vagy új autó vételét, annak lejelentését is. Léteznek még dedikált flották is, ezek azok a meglévő flotta szerződéseket, amelyek díjait a biztosítók a flotta díjaktól eltérően tesznek közzé a tarifahirdetés alkalmával, vagyis általában egyedi díjakon jöhetnek létre.

A fentiek ellenére a nagyon alacsony lakossági tarifák, díjak miatt érdemes lehet a flotta szerződéseket is átszámolni az online kötelező biztosítás kalkulátor segítségével, mivel nem egy esetben akár kedvezőbb díj érhető el egy kicsit nagyobb adminisztráció vállalása mellett.

Amennyiben ellenőrizné szeretné a flotta kötelező biztosítás 2012. évi díját, akkor kérjen ajánlatot ügyfélszolgálatunkon keresztül, legyen az KGFB vagy CASCO ajánlat, vagy akár együttes ajánlatkérés a gépjármű flottájára vonatkozóan.

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio