A legkedveltebb biztosítók

2017. szeptember 12., kedd - kategória: Flotta biztosítás hírek

 

A biztosítási piacon – mint a legtöbb piacon – óriási a verseny, és egy-egy társaság különböző kedvezményekkel, eljárási módokkal, feltételekkel próbál minél több ügyfelet szerezni magának. Azok az idők már véget értek, mikor egy társaság az új ügyfeleknek sokkal kedvezőbb áron adott biztosítást, mint a meglévőknek, de még így is számos módszerük van arra, hogy a maximális profizmusra való törekvéssel újabb és újabb ügyfeleket csalogassanak magukhoz.

 

 

A Netrisk közönségszavazatai alapján a legnépszerűbbek

A Netrisk meghirdetett 2016-ban egy közönségszavazatot arról, hogy melyik biztosítói társaság a legpreferáltabb. A szavazás kitért az általános értékelésen kívül az ügyintézésre, az ügyfelek tájékoztatására, a biztosítók ügyfélmegtartó képességére és a kárrendezésre is. A biztosítással rendelkező ügyfelek ezeken kívül biztosítójuk termékkínálatát és ügyfélkezelésének fejlődését is véleményezhették.

Körülbelül 40 ezer szavazat érkezett be, így a kis-és középkategóriás biztosítók közül az Union és a General biztosító jutott dobogós helyre, míg a nagy biztosítók közül a K&H és az Allianz biztosító mutatkozott a legjobbnak. 

Míg a nagy biztosítók kategóriába a díjbevétel alapján legalább 5 %-os piaci részesedéssel rendelkező társaságok kerültek be, a kis- és közepes biztosítók közé értelemszerűen az ez alattiak. Minden válaszadó  1-5 közötti osztályzattal értékelhette biztosítóját. A több biztosítóval szerződők természetesen több  társaságról is mondhattak véleményt. A biztosítók teljesítményének fogyasztói megítélése kimutathatóan javult, hiszen a tavalyi 3,21-es mutatószám idén 3, 30-as értékre emelkedett. Ezen belül a nagy biztosítók átlaga 3, 38, a kisebbeké 3, 22 volt. A szavazók leginkább az egyes biztosítók termékkínálatával (3, 46), és az ügyfélszolgálatok teljesítményével voltak (3, 45) elégedettek.

A jogszabályi változtatásoknak köszönhetően (már nem kínálhatnak a biztosító társaságok kedvezőbb kgfb-díjat az új ügyfeleiknek, mint a hasonló feltételekkel rendelkező már meglévő szerződőnek) 3,08-ról 3, 25-re javult a hűséges ügyfelek pozitív megkülönböztetésének mutatója. Ennek ellenére ezen a területen bőven van még mit fejlődnie a társaságoknak.

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének díjazottjai

2004 óta bevett szokássá vált a független biztosítási alkuszok körében, hogy a legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó biztosítókat egy nagyobb rendezvény keretei között díjazzák. 2016-ban egy kétnapos rendezvényt tartottak, melynek során a következő eredmények születtek:

A lakossági vagyonbiztosítás kategóriájában első helyen az Uniqua áll, második helyezett a Generali lett, míg a harmadik helyet az Allianz kapta.

Személybiztosítás kategóriájában ugyancsak az Uniqua lett az első, míg a második helyet az Aegon érte el, a dobogó harmadik fokára pedig az Allianz állhatott.

A vállalati vagyonbiztosítás kategóriájában az első helyet az Allianz zsebelte be, a második helyet az Aegon, a harmadik helyezést pedig a Generali érte el.

A gépjármű biztosítás kategóriájában a díjnyertes első helyet a Generali érte el, ezüstérmes lett a Signal biztosító, míg a harmadik helyre az Allianz került. 

 

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio