CASCO biztosítás hírek

CASCO biztosítással kapcsolatos híreinket és cikkeinket itt találja:

A kötelező mellé érdemes cascót is kötni

2013. január 13., vasárnap

A kötelező biztosítás csak a vétkes autós által okozott károkat téríti meg baleset esetén, így ha szeretnénk felkészülni a többi kellemetlenségre is, a kötelező mellé érdemes cascót kötnünk. E biztosítási forma fedezi a járművünkben keletkezett, lopásból, törésből, rongálásból, tűzesetből eredő károkat, valamint kiegészítésként akár a poggyászkárokat is. Mivel a gépjárműkár gyakori, a magas kockázat miatt a casco drága biztosítási formának számít. Azonban még mindig jobban megéri így, mintha magunknak kellene megtérítenünk az autóban esett kárt. A casco díja 2006-tól kezdve évről évre csökken, azonban 2013-tól adóval terhelik meg ezt a biztosítási formát, így az autósok nem élvezhetik felhőtlenül a kedvező árakat.

A casco biztosítás egyre olcsóbb lesz, de adó terheli 2013-től

2012. december 22., szombat

A casco biztosítások díja évről évre csökken, ez 2013-ban is így lesz, azonban egy új adófajta jóvoltából az autósok nem élvezhetik maradéktalanul a díjcsökkenést. A casco árát tizenöt százalékkal növelheti az egységes biztosítási adó, amelyet a jelenlegi sávos rendszerű, díjbevétel-arányos különadó, a tűzvédelmi hozzájárulás és a baleseti adó kiváltására vezetnek be 2013-ben. Az adó a biztosítók nem-életbiztosítási üzletágát is sújtja, hiszen emiatt biztosan sokan felmondják majd a biztosításukat.

Megújult a Generali Komplett CASCO

2012. augusztus 14., kedd

1 éves korig 100% vételkori számlaérték térítés

A nyár folyamán a Generali Biztosító megújította Komplett CASCO biztosítási csomagját. A változások kedvezően befolyásolják a gépjárművek díjszámítási alapját képező típusfaktorokat, valamint a Komplett CASCO bonusz besorolásait is, ezáltal csökkentve bizonyos szegmensekben biztosítási díjakat.

Egyre népszerűbb a casco biztosítás 2012-ben

2012. február 05., vasárnap

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) mellett az egyik legfontosabb gépjármű biztosítási termék a casco biztosítás. Az elmúlt években a casco biztosítások száma jelentősen visszaesett, mivel a válság hatására az ügyfelek költségcsökkentés címén ezt a nem kötelező jellegű biztosítási szerződést szüntették meg, valamint az új értékesítéshez kötött "kötelező" casco biztosítás az eladott csekély gépjárművek miatt esett vissza.

Joomla SEF URLs by Artio