ASTRA hírek

ASTRA hírek

Ismerje meg az ASTRA biztosító történetét, szolgáltatásait, elérhetőségeit.

Az ASTRA biztosítóval kapcsolatos híreinket itt találja:

Astra Biztosító - nem köthet új biztosítási szerződést

2015. szeptember 02., szerda

A MNB 2015.09.01-i közleménye alapján a román Astra Biztosító magyarországi fióktelepe már nem fogadhat be új biztosítási szerződéseket, díjnemfizetéssel megszűnt kötelező biztosítási szerződések is csak már másik biztosító társaságnál köthetőek újra. Az intézkedés oka, hogy a romániai piaci felügyelet a biztosító engedélyét hivatalosan is visszavonta és felszámolási eljárást kezdeményezett.

Az ASTRA Biztosító csődje - mit kell tenniük az ügyfeleknek?

2015. augusztus 31., hétfő

Az egykori piacvezető romániai Astra S. A. Biztosító csődbe ment hazájában. A cég magyarországi és szlovákiai fiókteleppel is rendelkezik, ezért ezen országokban szerződött ügyfeleket is érinti az anyavállalt csődje. Magyarországon mintegy 160.000 kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést, 20.000 lakásbiztosítást és 10.000 casco biztosítási szerződéssel rendelkezik az Astra Biztosító. A jelenlegi szerződéseket újra kell kötni a kötelező biztosítás esetében, és ez valószínűleg díjemelkedést okoz az ügyfelek körében.

Máris itt az első évközi díjhirdetés!

2013. január 07., hétfő

Astra Biztosító új tarifákkal jelentkezik március 12-től

Nem kellett sokat várni a törvény adta lehetőségek szerint, mivel 2013. január 4-én az ASTRA Biztosító 2013. március 12-i hatállyal új évközi díjat hírdetet a kötelező biztosításban. A törvény 2013. január 1-től engedi meg a biztosító társaságok számára, hogy évközben is díjat hirdethessenek a KGFB esetében, azonban azt 60 nappal korábban közzé kell tenniük.

Az ASTRA Biztosító által közzétett évközi díjhirdetést az indokolta, hogy a kampány időszakban (2012. november) jelentős mértékben emelte az index díjakat a meglévő ügyfelei esetében, ezáltal jelentős ügyfélet veszítve. A most meghirdetett díjtarifa struktúrális változásokat nem tartalmaz a korábbi tarifától, azonban az index díjak kedvezőbb lettek a korábbi díjtarifához képest, valamint +15%-os megemelt szolgáltatású ingyenes élet és baleset biztosítást tartalmaz az ügyfelek számára. További változás még, hogy a PSZÁF ajánlása szerint a tarifából kikerült a károkozói pótdíj is.

2013. január 4-én meghírdetett ASTRA Biztosító évközi KGFB tarifa letöltése

Újdonságok az ASTRA biztosítónál

2012. augusztus 13., hétfő

Elköltözött és megújult az ügyfélszolgálat, vidéki irodák is nyílnak

A nyári uborkaszezont kihasználva lépésről lépésre növeli ügyfélszolgálatának kapacitását és hatékonyságát az ASTRA Biztosító.

A nyár elején kibővített és azóta több új munkatárssal is megerősített call-center teljesítményét már az ügyfelek is tapasztalhatták a várakozási idők lerövidülésében.

Ajándék dömping a kötelező biztosítóknál 2012-re

2011. november 17., csütörtök

Ahogy arról korábban már írtunk, a régióban nálunk Magyarországon a legalacsonyabbak a kötelező biztosítási díjak, amiből a biztosítók további, egyre újabb és különlegesebb kedvezményeket adnak 2012-re.

A kötelező biztosítás szolgáltatása törvény által szabályozott, attól eltérni egyik biztosítónak sem lehet, de a KGFB szerződés mellé a biztosítók tetszés szerint kínálhatnak ajándékokat ügyfeleiknek. Ennek megfelelően az idei év slágertermékei, a legolcsóbbnak számító eGFB termékek mellett egyre több helyen láthatunk a kötelező biztosítási szerződés mellé ingyen adott többletszolgáltatásokat és kiegészítő biztosításokat.

Joomla SEF URLs by Artio