Allianz hírek

Allianz Hungária Biztosító Zrt.

Allianz hírek

Ismerje meg az Allianz biztosító történetét, szolgáltatásait, elérhetőségeit.

Az Allianz biztosítóval kapcsolatos híreinket itt találja:

Allianz tájékoztató a Baleseti adó elszámolásával kapcsolatban

2012. január 27., péntek

A baleseti adó elszámolásával kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatjuk Önöket.

2012. január 1-jétől adófizetési kötelezettség terheli mindazon járművek üzemben tartóit, akiknek a hatályos jogszabály (a 2009. évi LXII. törvény) értelmében kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kell rendelkezniük. A baleseti adó mértékét törvény szabályozza.

A biztosítótársaságok a biztosítási díjjal együtt számítják ki, szedik be és fizetik meg a Nemzeti Adó és Vámhivatal részére.

A baleseti adóval kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:

Allianz baleseti adó tájékoztató

2011. december 13., kedd

Mi az a balesetei adó?

Az Országgyűlés 2011. november 21-én fogadta el A népegészségügyi termékadóról szóló 2011. évi CIII. törvény (Neta tv.) kiegészítéseként a baleseti adó bevezetésére vonatkozó törvényi szabályozást. A törvényjavaslat indokolása szerint az egészségügy forrásainak bővítése érdekében kerül sor az új adónem bevezetésére. Mivel a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás a károsult egészségügyi ápolását fedezi, viszont a károkozóét nem, ezért ezt az adófajtát az állam a balesetet okozók egészségügyi ellátásra fordítja majd.

Ki köteles megfizetni a baleseti adót? (Kire vonatkozik ez az adófajta?)

E GFB 2012, amit sokan fognak választani

2011. október 30., vasárnap

Az e-gfb kötelező biztosítási módozatot elsőként az Allianz Biztosító vezette be 2011. évre, Allianz e-gfb néven. A 2012. évi díjtarifákban már a 15 biztosító társaság közül 9 hírdetett e-gfb 2012 kötelező biztosítási kedvezményt, jellemzően e-mail, kommunikációs vagy e-kommunikációs kedvezmények alatt. Az e-gfb lényegében egy kedvezmény, nem önálló kötelező biztosítási módozat, általában az ügyfeleknek kötelező megadni az e-mail címüket (sok esetben a telefonszámukat is) és elfogadni azt, hogy az adott biztosító nem küld postai levelet, hanem elektronikus úton kommunikál az ügyféllel. Az e-mail cím fenntartása szint minden esetben kötelező a szerződés tartama alatt, illetve változás esetén az ügyfelet bejelentési kötelezettség terheli. (A kötelező biztosítás kalkulátor 2012. évi rendszere az alábbi kedvezményeket tartalmazza)

Előzetes piaci elemzés a kötelező biztosítás 2012. évi díjhirdetéséhez

2011. október 25., kedd

A kötelező biztosítás 2012. évi díjhirdetése az előzetes hírekkel ellentétben október 30-án, vasárnap lesz. A biztosító társaságoknak a piaci verseny miatt egy időben, egyszerre kell közzétenniük a következő évi díjakat, amelyeken 1 évig nem változtathatnak, illetve az ajánlatokat szinte kötelező jelleggel - kevés kivételtől eltekintve - be kell fogadniuk ezen a díjszinten. 

Allianz (Hungária) Biztosító 2001-ben a kötelező biztosítás piacán

2011. augusztus 17., szerda

A Hungária Biztosító többségi tulajdonosa az Allianz csoport volt 2001-ben. A Hungária Biztosító a volt Állami Biztosító szétválása után jött létre: a lakossági üzletágat az ÁB-Aegon Biztosító vitte tovább, a vállalati és gépjármű biztosításokat a Hungária Biztosító. 2001-ben az alábbiakkal hírdette az Allianz kötelező biztosítás kötését:

Joomla SEF URLs by Artio