UNION ingyenes asszisztencia szolgáltatás

2012. január 24., kedd - kategória: AEGON hírek

Az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. 2012. január 1-jétől díjmentes kiegészítő asszisztencia szolgáltatást nyújt az alábbiak szerint.

1. Mely járművekre terjed ki a szolgáltatás?

1.1. A biztosítási esemény bekövetkezésekor az UNION Biztosítónál kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéssel (KGFB) vagy CASCO biztosítással rendelkező járműre; továbbá arra a járműre, amely a Biztosítónál kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéssel rendelkező gépjármű károkozása folytán sérült, feltéve, hogy az okozott kár megtérítésére az UNION Biztosító a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló 2009. évi LXII. törvény (Gfbt.) alapján köteles

2. Mely események bekövetkezése esetén vehető igénybe a szolgáltatás?

2.1. Amennyiben a károsult az UNION Biztosítónál CASCO biztosítással rendelkezik, a CASCO biztosítási szerződésben meghatározott biztosítási esemény bekövetkezése esetén.

2.2. Amennyiben a károkozó jármű az UNION Biztosítónál kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéssel rendelkezik, a 2009. évi LXII. törvény hatálya alá tartozó károkozó magatartással összefüggésben bekövetkezett töréskár esetén.

2.3. Amennyiben a jármű az UNION Biztosítónál casco vagy kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéssel rendelkezik, a biztosított jármű üzemképtelenné válása, illetőleg közlekedési balesete esetén.

Üzemképtelennek tekintendő az a jármű, amely nem indul, nem önjáró, illetve az, amely a KRESZ szabályai szerint, vagy további károsodás nélkül még szakszervizbe érkezéshez szükséges ideig sem vehet részt a közúti forgalomban.

3. Milyen szolgáltatásokat nyújt a Biztosító?

3.1. Segélyszolgáltatás

A (36-1) 347-7544 telefonszámra érkező segélyhívások fogadása a nap 24 órájában. A mentéssel összefüggő adatok, információk regisztrálása.

3.2. Információszolgáltatás

Szerviz, autógumi javító, és egyéb az üzemképtelen jármű javításához szükséges információk átadása a járművezető részére.

3.3. Lopás, rablás esetén

Tájékoztatás a teendőkről. A kerekek lelopása esetén helyszíni javító vagy szállítás szervezése.

3.4. Törés- vagy elemi kár, rongálás esetén

Tájékoztatás a teendőkről. Szükség szerint helyszíni javító szervezése, mozgásképtelen jármű szállításának szervezése, tárolás szervezése, csereautó szervezése.

4. Kell-e fizetni a 3. pont szerinti szolgáltatásokért?

4.1. A 3. pont szerinti szolgáltatások díjmentesen vehetők igénybe.

5. Mely országokra terjed ki a szolgáltatás?

5.1. A szolgáltatás területi hatálya Magyarországra terjed ki.

6. Egyéb tudnivalók

6.1. Kizárólag a segítségnyújtás megszervezése díjmentes, a konkrét szolgáltatás (pl. szállítás) költsége a szolgáltatást igénybevevőt terheli.

 

Forrás: UNION Biztosító

Hozzászólások (0)

Szóljon hozzá!

Ön most vendégként fog hozzászólni. A hozzászólások automatikusan megjelennek, de moderátoraink módosíthatják-törölhetik azokat, amennyiben a hozzászólás sértő vagy nem a cikkhez kapcsolódik. Az alábbi közösségi fiókokkal be is tud jelentkezni:

Joomla SEF URLs by Artio